Ultima oră

Pensiunea lui Timbau, luata la puricat de mascati

Nicoleta Cristea
25 mar 2010 1798 vizualizări
Vor sa fabrice probe , spune Valerica Timbau, care sustine ca toate perchezitiile au fost ilegale Mister mare in cazul perchezitiilor desfasurate la Tulnici marti.

Daca procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Vrancea, Gheorghe Stanciu, a negat vehement ca o parte dintre perchezitii l-ar fi vizat pe Valerica Timbau, focsaneanul a confirmat ca el a fost tinta. Timbau a precizat ca atit pensiunea sa de la Tulnici, cit si barul au fost perchezitionate, in acelasi timp fiind inventariate si bunurile de catre Garda Financiara. Valerica Timbau spune ca si depozitul sau de materiale a fost perchezitionat si sigilat, cu toate ca in interior erau si materiale perisabile. "DIICOT nu are nici o proba impotriva mea in dosarul care se afla pe rol si de aceea se cauta sa le fabrice", spune Valerica Timbau. O a treia perchezitie care a avut loc ieri a fost la casa unui tulnicean, Aurel Desaga, finul lui Timbau. Potrivit avocatilor, desi la perchezitie Desaga a primit o citatie in calitate de faptuitor, dupa plecarea aparatorilor, tulniceanul a fost saltat de mascati si dus pe loc la parchet pentru interogatoriu. La parchet insa, avocatii nu au fost de fata cind i-a fost luata declaratia, motivatia primita fiind aceea ca Desaga este martor, si nu are nevoie de asistenta. Se pare ca intrebarile l-au vizat tot pe Timbau, legat de materialele de constructii gasite la casa lui Desaga. "Nu am fost audiat si nu cunosc motivul perchezitiilor. Si accesul avocatului meu a fost interzis", a mai spus Timbau, care a tinut sa precizeze ca perchezitiile au fost ilegale, intrucit nu i s-a adus la cunostinta ca este invinuit intr-un alt dosar. Focsaneanul s-a plins si ca mama sa a ajuns in spital dupa ce a fost bruscata de cei de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Galati. Desi se banuieste ca demersurile anchetatorilor ar fi legate de lucrarile disjunse din dosarul pe care Valerica Timbau, Cornel Ghemulet si Yousef Joulani il au in instanta, nimeni nu poate confirma cu precizie acest lucru. In decembrie 2008, momentul in care cei trei au fost trimisi in judecata, prin acelasi rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei pentru infractiuni privind infractiunile de criminalitate organizata, "fapte cu privire la care nu s-a putut finaliza urmarirea penala pina la aceasta data". O alta cauza disjunsa la acel moment in ceea ce ii priveste pe cei trei a fost pentru evaziune fiscala, fals intelectual, spalare de bani si folosirea cu rea credinta a bunurilor societatilor comerciale. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.