Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Candidatul Negoita, noua pleasca a PDL; Lege impotriva fraudei electorale

Ziarul de Vrancea
24 mar 2010 523 vizualizări
Ponta face primul pas pentru decapitarea lui Vanghelie; "Tablele legii in lumea lui Voicu

Candidatul Negoita, noua "pleasca" a PDL


In perspectiva alegerilor interne, in PDL au inceput deja calculele pentru reimpartirea functiilor. Cu Emil Boc candidat unic si lista inchisa la urmatoarele cinci functii de la varf, democrat-liberalii lasa in continuare in aer ideea gasirii unui prezidentiabil pentru 2014. Mai mult, teoriile vehiculate in interior pentru rezolvarea succesiunii lui Traian Basescu se bat cap in cap. Potrivit unor surse din partid, ca solutie de moment, liderii PDL se gandesc sa-l propulseze pe Liviu Negoita in una dintre cele patru functii de prim-vicepresedinte aflate la mana lui Boc la Conventia Nationala din iulie, ca "un candidat bun la toate": de la Primaria Capitalei pana la presedintie. Integral pe EvZ.ro.


In editorialul "Si daca Geoana era presedinte?", Mircea Marian scrie:


"Istoria generalului Voicu, mafiotul obez cu privire porcina, vine la momentul oportun pentru cei care l-au votat pe presedintele Basescu. Multi erau cam turtiti dupa alegeri, cand au vazut cum se umple guvernul de personaje precum Oprea si Udrea. Acum, toti cei care au mers pe mana lui Basescu pot spune: vedeti ce dezastru s-ar fi produs daca Mircea Geoana era presedinte, iar omul lui Vanghelie si Hrebenciuc punea mana pe Interne?" Integral pe EvZ.ro.


In editorialul "Cazul Voicu - sfarsit de epoca", Dan Cristian Turturica scrie:


"Cazul Voicu este un moment de cotitura pentru justitia din Romania. Devoalarea retelei de tip mafiot construita de senatorul PSD in jurul principalelor institutii care se ocupa cu respectarea legii echivaleaza cu prabusirea FNI si, ulterior, a Bancii Romane de Scont. Asa cum in urma cu exact zece ani falimentul schemei piramidale pusa la cale de Vantu a marcat inceputul unei schimbari definitive a regulilor jocului in domeniul financiar-bancar, prabusirea retelei Voicu are toate sansele sa dea semnalul unei epurari fara precedent a sistemului judiciar. Timp de zece ani, Romania a fost sat fara caini. Pana in anul 2000, cine vroia sa dea lovitura avea doua variante: ori se profila pe tepe marunte si dese, ori infiinta un joc piramidal, un fond de investitii sau o banca." Integral in Romania Libera.


Lege impotriva fraudei electorale


Guvernul a decis luni seara sa introduca un sistem care sa duca la eliminarea votului multiplu. Programul este girat de STS si va folosi codurile numerice personale ale alegatorilor pentru a verifica dreptul de vot al fiecarei persoane.Procesele-verbale vor fi transmise online. Executivul a aprobat introducerea unui program IT la propunerea Autoritatii Electorale Permanente, acesta urmand a fi aplicat la scrutinul partial din Colegiul 19, alegeri care au loc in urma retragerii din functia de parlamentar a Danielei Popa (PC). Acest program va functiona in cadrul sistemului informatic al STS si va reprezenta un proiect-pilot pentru a se putea observa eficacitatea sa. Purtatorul de cuvant al AEP, Adrian Muculet, a declarat ca acest sistem, care va presupune cate un calculator in fiecare sectie de vot, va urmari fluxul de alegatori, va putea descoperi la timp votul multiplu si va centraliza cat mai repede rezultatul alegerilor. Integral in Romania Libera.


Ponta face primul pas pentru decapitarea lui Vanghelie


Cel mai mare sustinator al lui Mircea Geoana, vicepresedintele social-democrat Marian Vanghelie, a ramas fara organizatiile Ilfov si Giurgiu. "E o greseala", a protestat acesta in fata colegilor. Liderul PSD de la Bucuresti, vicepresedintele Marian Vanghelie, pare sa fie din ce in ce mai marginalizat in partid. Noua conducere social-democrata a luat deja prima decizie impotriva sa, fapt ce l-a infuriat serios pe acesta, conform unor surse din interior. Astfel, pana la organizarea conferintelor locale, toate organizatiile judetene care au conduceri interimare vor trece sub coordonarea secretarului general, Liviu Dragnea. Singurul vizat de aceasta hotarare este tocmai Vanghelie, el conducand provizoriu, de peste un an, filialele Giurgiu si Ilfov. Integral in Gandul.


"Tablele legii" in lumea lui Voicu


"Evenimentul zilei" creioneaza, cu ajutorul indiciilor oferite de senatorul PSD si de interlocutorii sai, imaginea lumii in care actionau acestia. Discutiile dintre Catalin Voicu si interlocutorii sai, publicate de hotnews.ro, scot la suprafata o lume ce functioneaza in baza unor reguli proprii, a unor coduri de comportament si chiar de onoare. "Evenimentul zilei" a incercat sa puna cap la cap "indiciile" din interceptari, intr-o tentativa de "a fotografia" lumea lui Catalin Voicu si a identifica modul in care a functionat reteaua pe care este acuzat ca a creat-o.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.