Ultima oră

LIFE:Utile: De ce si cand avem nevoie de prieteni; Romania, generatia 2010: Cele mai frecvente cinci nume de baieti si fete;

Ziarul de Vrancea
23 mar 2010 547 vizualizări
Copilul tau poate deveni un geniu; Apa de la robinet, bauta zi de zi, e periculoasa

De ce si cand avem nevoie de prieteni?


Desi pot fi enervanti cateodata, prietenii aduc multe, multe beneficii in viata unei persoane. "Trebuie sa-ti faci prieteni pentru a avea o zi lunga" - este versul unui cantec celebru si, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii australieni, veridicitatea acestuia poate fi pe deplin demonstrata stiintific. Specialistii de la Centrul pentru studierea gerontologiei din cadrul Universitatii Flinders au realizat o serie de teste timp de 10 ani pe un lot de 1.500 de voluntari. Potrivit rezultatelor studiului, persoanele care au o retea vasta de prieteni isi cresc speranta de viata cu 22 de procente, scrie Romania libera.


Romania, generatia 2010: Cele mai frecvente cinci nume de baieti si fete


In ultimii trei ani, la nivel national, parintii au ales sa-si boteze bebelusii Andrei, Alexandru, Gabriel, Ionut sau Stefan. Fetitele au primit prenume ca Maria, Elena, Ioana si, mai nou, Andreea si Alexandra. In Bucuresti, "top five"-ul se schimba. Bebelusii au fost declarati cu nume cu rezonanta occidentala sau latino-americana, inspirate dupa cele purtate de personaje internationale la moda, scrie Gandul.


Concurenta exacerbata intre frati ii poate invrajbi pe viata


Intrebarea celebra a multor parinti "Tu de ce nu poti fi ca fratele tau?" ii frustreaza pe cei mici si poate duce la o ura exagerata care-i indeparteaza iremediabil pe frati.De la cele mai mici varste, in mintile fratilor apar sentimente precum invidia si gelozia, iar de cele mai multe ori concurenta intre ei are ca miza atentia si afectiunea parintilor. Animozitatile sunt considerate normale, fac parte din natura umana, asa ca sicanele si paruielile intre frati trebuie privite cu ingaduinta, dar nu incurajate, scrie EvZ.


Copilul tau poate deveni un geniu


Americanul David Shenk, autorul cartii "Geniul din noi toti", spune ca oricine isi poate depasi prin vointa si exercitiu limitele percepute. V-ati aflat vreodata in situatia de a fi pus sa fredonati un refren numai pentru a trebui sa refuzati timid spunand ca nu aveti "voce" sau "ureche muzicala"? Ati fost vreodata in situatia de a vi se propune un job bine platit pe care a trebuit sa-l refuzati pentru ca necesita aptitudini matematice pe care nu credeti ca le aveti? Ei bine, daca cititi cartea americanului David Shenk, veti constata ca ati gresit. Autorul american afirma ca nu talentul innascut este cel care confera aptitudini, ci mai degraba mediul in care va formati, pentru ca bagajul genetic cu care v-ati nascut nu este batut in cuie, ci reactioneaza constant la influentele exterioare, scrie Romania libera.


Apa de la robinet, bauta zi de zi, e periculoasa


Pentru a micsora riscurile asupra sanatatii, specialistii recomanda folosirea apei imbuteliate. Rugina, plumbul si clorul sunt cateva pericole ascunse in apa de la robinet. Chiar si cand aceste impuritati sunt la limita acceptata, ingerarea zilnica duce in timp la diverse afectiuni.Clorinarea este o metoda eficienta de purificare a apei de baut si a prevenit foarte multe boli care se puteau transmite prin intermediul apei de la robinet, scrie Adevarul.


Top 5 cele mai eficiente terapii de lux pe care si le permit romanii


Tratamentele faciale si corporale care au drept scop exfolierea, hidratarea si tonifierea dermei sunt recomandate in perioada de tranzitie dintre doua anotimpuri, sustin specialistii. Potrivit acestora, terapiile au drept rol obisnuirea dermei cu schimbarile de temperatura inerente. Iata un top al celor mai eficiente terapii de lux pe care le practica romanii: "Damask Rose Ceremony" este un ritual realizat cu produse naturale si organice pe baza de extract de trandafiri de Damasc. Citeste mai multe in Gandul.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.