Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele Zilei: Pe cine a mai rezolvat reteaua Voicu; In 2009 am reusit sa construim numai 1.000 de kilometri de canalizare,

Ziarul de Vrancea
23 mar 2010 513 vizualizări
Din Malta, cu dragoste: povestea unui copil adoptat; Dascali-pericol pentru copilul tau

Pe cine a mai rezolvat reteaua Voicu?


Dosarele din justitie "rezolvate" de senatorul Catalin Voicu sunt numeroase, dupa cum reiese chiar din stenogramele inregistrarilor facute de procurori. Parlamentarul PSD s-a laudat ca a obtinut suspendari ale judecarii unor dosare si chiar achitari. Voicu nu a mintit: "Schutza aia cu serele", identificata de Romania libera in urma cu doua zile drept Maria (Lili) Schutz, consilier judetean PSD, presedintele organizatiei femeilor din PSD Dolj si vicepresedintele PSD Dolj, are un dosar penal la Tribunalul Bihor, suspendat pe 9 aprilie anul trecut. Integral in Romania libera.


Cum a ajuns Romania sa aiba trei tipuri de dascali


Conform datelor furnizate de federatiile sindicale si confirmate de Ministerul Educatiei, 175.000 dintre cei 275.000 de profesori au dat statul in judecata pentru aplicarea Legii 221. Cum banii abia ajung pentru plata salariilor la vechea lor valoare, guvernul promite esalonarea diferentei, pe urmatorii trei ani, scrie Gandul.


Dascali-pericol pentru copilul tau


Isterie, violenta, probleme cu alcoolul sau seductie - sunt cateva dintre problemele profesorilor pe mana carora ar putea ajunge elevii. Pentru profesorii problema, sanctiunile se lasa asteptate. Psihologii spun ca un copil abuzat va deveni un adult agresiv. Isi trateaza elevii ca pe fiinte inferioare, ii injura, transforma cursurile in sesiuni de batjocura si, daca li se ofera ocazia, ii mai si "altoiesc" pe obraznicii care stau in banci - asa arata activitatea de zi cu zi a unor profesori din scolile si liceele din Banat. Samariteanca Novac, eleva in clasa a VI-a, a stat la spital trei zile, dupa ce diriginta ei, Nutica Craciun, i-a rupt mana, scrie Adevarul.


Din Malta, cu dragoste: povestea unui copil adoptat


Florentina a fost adoptata de o familie din Malta in 1995, cand Romania era unul dintre putinele state ce permiteau adoptia internationala. Unul dintre motive: politica regimului comunist de interzicere a avorturilor si a contraceptiei a umplut orfelinatele de copii nedoriti de parintii biologici. Spre deosebire insa de multi micuti carora li s-a pierdut urma dupa ce au fost luati in grija de familii din strainatate, povestea Florentinei s-a dovedit a fi, peste ani, un model de succes, care ar putea justifica acum o eventuala redeschidere a adoptiilor internationale, scrie EvZ.


Absolventa de Yale, romanca Oana Marian a lucrat ca asistent pentru Coppola si Tim Roth


Desi a absolvit literatura la Universitatea Yale, Oana Marian s-a orientat spre film, lucrand ca asistent pentru Francis Ford Coppola, Tim Roth si McG la "Terminator 4".

Ai absolvit la Yale - o universitate prestigioasa, dar foarte scumpa, pentru copii de oameni bogati. Cum ai ajuns sa studiezi acolo?

O.M. M-am hotarat destul de greu sa ma duc acolo, nu-mi placea Yale pentru ca era prea aproape de casa (de la 8 ani, de cand am plecat din Romania, am crescut in Connecticut), dar in cele din urma m-am decis sa-mi pun dosarul numai acolo, ceea ce e destul de neobisnuit pentru America, unde se obisnuieste sa incerci la mai multe universitati deodata. Am fost acceptata, am primit bursa, dar am si imprumutat extrem de multi bani ca sa platesc studiile. Unul dintre motivele pentru care am fost acceptata e ca sunt est-europeana si cei din comisie erau convinsi ca est-europenii sunt foarte seriosi si muncitori. Integral in Romania libera.


In 2009 am reusit sa construim numai 1.000 de kilometri de canalizare, dintre care numai 80 functioneaza


Anul trecut, Romania n-a fost in stare sa construiasca decat 1.000 de kilometri de retele de canalizare, din cei 30.000 de kilometri, cati mai are de realizat pana in 2018. Deocamdata, din cei 1.000 kilometri nici macar nu pot fi folositi toti, ci numai 80 de kilometri. Potrivit cerintelor UE, pana in 2018 trebuie sa construim 50.000 kilometri de retele - dintre acestia au fost construiti numai 20.000, in ultimii cinci ani. Surprinzator, printre judetele cele mai "lenese" in ceea ce priveste racordarea este si Ilfovul, scrie Gandul.


Brates a studiat temeinic istoria familiei Iliescu


"Amfitrionul" Revolutiei de la TVR explica de ce l-a primit atat de calduros pe cel ce avea sa devina presedintele Romaniei. In a doua parte a interviului acordat ziarului "Adevarul", Teodor Brates vorbeste si despre cum a suferit din pricina lui Ion Iliescu.

Ii cunosteati pe Ion Iliescu, Petre Roman, Silviu Brucan?

Pe Iliescu l-am cunoscut atunci, la Revolutie. Pe Roman la fel, nu-l cunosteam. M-a intrebat cineva, zice, "Cum ma, nu stii cine e asta, e al lu\' Hortensia", pe care o cunosteam foarte bine de la radio. Pe Silviu Brucan il stiam. Era un nume in presa. Cine nu-l stia? Integral in Adevarul.


Avionul care iscodeste norii


Cum afecteaza furtunile de nisip din Sahara calitatea aerului de la noi? Dar focurile de vara din padurile din Ucraina, Moldova sau Rusia? Aceste intrebari, alaturi de altele privind compozitia norilor si rolul lor in schimbarea climatica si-ar putea gasi raspuns prin proiectul COPAL, care presupune construirea unui avion capabil sa efectueze masuratori de calitate in troposfera inalta si stratosfera joasa, scrie EvZ.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.