Ultima oră

Se cauta mindrutele si badisorii din muzica populara

Iulia Crețu
23 mar 2010 750 vizualizări
Joi va avea loc concursul- spectacol Glasul ghioceilor , la care se pot inscrie tineri talentati cu virste cuprinse intre 6 si 16 ani

Ansamblul folcloric profesionist "Tara Vrancei" cauta tinere talente pasionate de muzica populara care sa duca mai departe traditiile etnofolclorice. Joia aceasta se va desfasura concursul-spectacol "Glasul ghioceilor", la care sint asteptati sa se inscrie tineri talentati cu virste cuprinse intre 6 si 16 ani. "Concursul se va desfasura in cadrul a doua sectiuni : interpreti vocali si interpreti instrumentali. Concurentii de la sectiunea interpretare vocala vor prezenta doua piese muzicale specifice zonei etnofolclorice pe care o reprezinta, din care una fara acompaniament orchestral (balada, doina). Concurentii vor purta in scena costume populare din zona pe care o reprezinta , avind in vedere ca una din notele acordate de juriu va aprecia autenticitatea si valoarea artistica a acestor costume. Participarea la concurs se face pe baza unor fise de inscriere care sa contina: numele si prenumele concurentului, virsta, sectiunea, numele pieselor muzicale, palmares", a declarat Maria Murgoci, directorul Ansamblului "Tara Vrancei". Tinerii interpreti vor fi notati in functie de calitatile interpretative, autenticitatea pieselor muzicale prezentate, cunostinte generale ale interpretului privind cultura traditionala si valorile ei si impresia artistica. Viitoarele voci de aur ale muzicii populare vrincene vor fi rasplatite cu premii si diplome. In afara concursului, vor evolua premiantii editiilor precedente, solisti vocali si instrumentali consacrati si Ansamblul "Tara Vrancei". (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.