Ultima oră

Suplimentari de fonduri pentru lucrari impotriva inundatiilor

Iulia Crețu
22 mar 2010 569 vizualizări
Ministerul Mediului are in atentie in principal refacerea digurilor pe Siret si Prut u Siretul si afluentii lui au facut prapad si in Vrancea

Mai multi bani pentru protejarea impotriva inundatiilor. Ministerul Mediului si Padurilor isi mareste bugetul cu 80 milioane lei pentru suplimentarea fondurilor pentru lucrarile de gospodarire a apelor in bazinele hidrografice Siret si Prut. Suma prevazuta initial pentru protejarea impotriva inundatiilor, de 150 milioane lei, s-a dovedit insuficienta pentru refacerea liniilor de aparare impotriva revarsarii apelor in cele doua bazine hidrografice, "devenind astfel evidenta nevoia de suplimentare a acestei sume cu inca 80 de milioane lei din Fondul pentru Mediu", dupa cum precizeaza ministerul. Intre anii 2005-2008, deversarile majore peste digurile de aparare au afectat infrastructura de aparare impotriva inundatiilor in principal pe riurile Siret si Prut, dar si pe afluentii acestora. Revarsarile Siretului si Prutului au afectat pentru 500 de localitati cu mai mult de 31.000 de locuinte si gospodarii in care traiau 80.000 de persoane. Peste 182.000 ha de terenuri agricole din judetele Moldovei, intre care si Vrancea, au fost afectate de inundatiile din perioada amintita. "în vederea refacerii infrastructurii, s-a impus realizarea in regim de urgenta a lucrarilor de refacere a acestor constructii hidrotehnice, pentru a evita pierderi de vieti omenesti si mari pierderi materiale, in eventualitatea producerii de noi viituri in perioada de iarna-primavara", se mai precizeaza in comunicat. Lucrarile de infrastructura promovate pina acum au fost doar lucrari de refacere partiala a liniilor de aparare. Sint necesare insa lucrari suplimentare sau in continuare, pentru asigurarea protectiei localitatilor, in zonele in care viiturile au distrus lucrarile de aparare existente. (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.