Ultima oră

POLITICA: Cristian Preda il taxează pe Funeriu pentru declaraţiile despre salariile profesorilor

Ziarul de Vrancea
20 mar 2010 479 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net europarlamentarul PD-L ii cere ministrului Educatiei sa-si retraga declaratia potrivit careia niciun profesor nu moare in tara asta de foame. Funeriu spune ca afirmatia sa a fost rupta din context.

O parte din declaratiile ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, par sa ii socheze chiar si pe colegii sai de partid. Mai precis pe europarlamentarul Cristian Preda, uluit de urmatoarea afirmatie a lui Funeriu: "Ati vazut dumneavoastra un profesor sau un functionar al statului să moară de foame din cauza salariului?". "O consider foarte nepotrivită. O asemenea retorică nu face decat să irite. Cu atat mai mult intr-un context social deja tensionat si - fapt fundamental - in conditiile in care salariile din educatie sunt mizerabile. Faptul că "n-a murit nimeni" nu anulează precaritatea in care trăiesc zeci de mii de profesori. Sper ca D.Funeriu să retragă declaratia", scrie Preda pe blog.


ReprezentanÃii Ministerului EducaÃiei au incercat să dreagă afirmatia lui Funeriu. "Afirmatiile ministrului EducaÃiei, Cercetării, Tineretului si Sportului au fost scoase din context. Declaratia exactă a ministrului Daniel Petru Funeriu are următorul continut: «...Si intrebările din acest email, cărora vreau să le răspund foarte, foarte ferm pentru că eu cred că, paradoxal, aceste intrebări sunt justificate. întrebarea incepe asa: Noi, cadrele didactice, murim de foame. Am o intrebare: cunoasteti vreun cadru didactic sau vreun angajat al statului care moare de foame in Romania? Eu nu cunosc. Departe de mine gandul să spun că salariile profesorilor sunt salarii foarte bune, departe de mine gandul să spun că nu este loc pentru mai bine. Dimpotrivă, dacă as putea să fac acest lucru, in limitele bugetare, l-as face maine. Stim bine prin ce situatie trece tara, iar modul in care ministerul se achită de datoriile sale pentru profesori este un mod normal. Nu este exceptional faptul că plătim salariile, dar mesajul meu către profesori este să aibă incredere in acest minister care i-a plătit, i-a angajat si ii va plăti si angaja in continuare».


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.