Ultima oră

AFACERI:Business Report: Beneficiile care indulcesc taierile salariale; Politia Rutiera a pus in functiune radarele invizibile

Ziarul de Vrancea
20 mar 2010 385 vizualizări
Cum rezolvam corect un conflict? 6 Etape; Fiat 500 Abarth electric, cu tractiune integrala

Beneficiile care indulcesc taierile salariale


Statistic, circa 30% din firme au de gand sa reia valul scaderilor salariale. Nu toate stiu ca ar putea compensa reducerile cu beneficii avantajoase, unele cu pana la 80% mai "ieftine" decat sumele acordate anterior in bani. Este vorba, in primul rand, de pensiile facultative. Cheltuielile efectuate in numele unui angajat la schemele de pensii facultative, in limita a 400 de euro pe an, sunt deductibile la calculul impozitului pe profit pentru companie si sunt considerate venituri neimpozabile pentru salariat. Tichetele de cresa, tichetele de masa, tichetele-cadou sunt alte bonusuri ce pot fi oferite, enumera capital.ro.


Romania ocupa locul 31 in topul celor mai mari 50 de detinatori de aur, cu rezerve de 103,7 tone


Romania se afla pe locul 31 intr-un top al celor mai mari 50 de detinatori de aur la nivel mondial, cu rezerve oficiale de 103,7 tone, reprezentand 0,34% dintr-un total de 30.190,1 tone, potrivit unui raport al Consiliului Mondial al Aurului, transmite Reuters, citat de Mediafax. Statele Unite ocupa primul loc, cu 8.133,5 tone, respectiv 26,9% din totalul rezervelor oficiale la nivel mondial, urmate de Germania (3.406,8 tone) si Fondul Monetar International (3.005,3 tone). In primele zece pozitii se mai afla, in ordine, Italia, Franta, China, Elvetia, Japonia, Rusia si Olanda, scrie Ziarul Financiar.


Politia Rutiera a pus in functiune radarele invizibile


Afla aici unde sunt noile radare si cate amenzi s-au dat. Incepand de vineri dimineata, Politia Rutiera a pus in functiune 300 de radare invizibile in 32 de judete si in municipiul Bucuresti. In primele ore au fost aplicate peste 100 de amenzi pentru depasirea vitezei. Prima amenda a fost acodata unui vitezoman din Capitala. Radarele sunt amplasate pe cele doua autostrazi dar si pe unele drumuri nationale. Este vorba, in principal, de DN1, DN2 si DN7, in special in locurile cunoscute drept "puncte negre", ca urmare a faptului ca in zonele respective s-au produs cele mai multe accidente de circulatie, scrie Gandul.


"Rabla la tractoare" - una se anunta, alta se intampla


Programul "Rabla" pentru tractoare, aflat la prima editie, ar fi trebuit sa inceapa de vineri, dupa cum declarau reprezentantii Administratiei Fondului de mediu. Prin intermediul acestuia, proprietarii care doresc sa-si caseze tractorul vechi ar putea sa o faca in schimbul unei reduceri de 17.000 de lei din pretul tractorului nou, scrie Bursa.


Atomik Cars prezinta Fiat 500 Abarth electric, cu tractiune integrala


Tunerul francez Atomik Cars intentioneaza sa dezvaluie luna viitoare o versiune cu tractiune integrala si sistem de propulsie electric a modelului Abarth 500, botezata Atomik 500. Vehiculul accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5.6 secunde, cu aproape 1.5 secunde mai mult decat actualul Abarth 500. Viteza maxima atinsa se situeaza in jurul valorii de 180 km/h. Vehiculul ecologic este alimentat de o baterie litiu-ion mai speciala, care ofera o autonomie mai mare decat alte baterii similare, insa are o greutate mai mare decat acestea, scrie StiriAuto.ro.


Cum rezolvam corect un conflict? 6 Etape



Cand un client are o reclamatie, dvs. aveti o ocazie unica sa va consolidati relatia cu acesta! Clientii nu apreciaza atat de mult solutia cea mai buna, ci simplul gest al ascultarii. Si-l apreciaza datorita felului in care ii face sa se simta: importanti. De aceea, abilitatile dvs. de a rezolva situatia este elementul cheie in a construi sau distruge o relatie cu acel client. Cum rezolvam corect un conflict: Ascultati-va clientii cu atentie; Evaluati alternativele rezolvarii problemei impreuna cu clientul sau Implicati clientul in alegerea unei alternative sunt cateva etape obligatorii de parcurs, scrie Excellence Club.


Noul McLaren MP4-12C muta Formula 1 pe strada


Este inceputul unei noi ere - cel putin asa sustin cei de la McLaren, in frunte cu Ron Dennis, cu ocazia lansarii noului supercar MP4-12C. Marca infiintata de Bruce McLaren, in 1966, este renumita la nivel mondial in principal datorita participarii cu succes in Formula 1, unde a castigat un sfert din cursele la care a luat startul, scrie 24auto.ro.


Programul «Primul SRL» va avea doar cateva sute de castigatori pe an


Proiectul de lege care prevede acordarea de facilitati pentru afacerile lansate de antreprenorii sub 35 de ani suna bine in teorie, dar inainte de toate ar trebui asigurat accesul la credite avantajoase, apreciaza reprezentantii mediului de afaceri. Firmele astfel constituite vor putea avea acces la credite cu perioada de gratie sau la alte forme de finantare, in baza garantiilor acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, pana la cel mult 90% din valoarea imprumutului solicitat, destinat exclusiv investitiilor proprii, scrie capital.ro.



de I.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.