Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Boc: pensiile vor creste in continuare odata cu salariul mediu pe economie; Justitie in strada pentru primarii arestati

Ziarul de Vrancea
20 mar 2010 388 vizualizări
PRM a dat in judecata Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, iar Iliescu: De unde mama dracu" era pericol sa ne invadeze rusii in decembrie 89?"

Boc: pensiile vor creste in continuare odata cu salariul mediu pe economie


Asaltat din toate partile si de sindicate, si de pensionari, premierul a cedat. In viitorul apropiat nu se schimba sistemul de calcul al pensiilor. Punctul de pensie nu va scadea sub 40% din salariul mediu pe economie si "sunt sanse" ca salariul minim pe economie sa creasca in acest an de la 600 lei la 705 lei. Acestea au fost ieri declaratiile guvernantilor, dupa terminarea negocierilor cu sindicatele de la Ministerul Muncii. "Am facut un progres important cu privire la valoarea punctului de pensie: va fi astfel calculat incat sa se mentina la cel putin 40% din salariul mediu pe economie", a afirmat premierul Emil Boc, citat de EvZ.ro


Justitie in strada pentru primarii arestati


Sustinatorii edilului Cristian Anghel strang semnaturi, lupta pe bloguri si planuiesc un miting de protest care va avea loc duminica. Cei peste 300 de angajati ai Primariei au fost socati la aflarea vestii ca primarul Cristian Anghel a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare. Ieri, ei s-au regrupat. Cristian Anghel a parasit domiciliul sau miercuri in jurul orei 20.30 si s-a predat, fara sa astepte sosirea politistilor. Ieri, cei peste 300 de angajati ai Primariei Baia Mare s-au mobilizat pentru a-l sustine. Astfel, ei au intocmit o lista de semnaturi de sprijin pentru primar, pe care spun ca o vor trimite la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Cristian Anghel este primar din 1993, de atunci conducand neintrerupt administratia locala din Baia Mare, scrie Adevarul.


Iliescu: De unde mama dracu′ era pericol sa ne invadeze rusii in decembrie ′89?


Fostul sef de stat Ion Iliescu a afirmat, joi, la Antena 3, ca se produc o serie de "agitatii" pe tema pericolului ca Romania sa fi fost invadata de rusi in decembrie 1989, el argumentand ca nu a existat acest pericol si intrebandu-se, retoric, pe marginea subiectului: "De unde mama dracului?", scrie Romania Libera.


PRM a dat in judecata Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat


Presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, a dat in judecata Regia Autonoma- Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), deoarece conisdera incorect modul in care a fost retrocedat sediul central al partidului pe care il conduce. "Am dat in judecata RAAPPS-ul. Aceasta institutie aberanta face parte din Mafia Imobiliara, care, de 20 de ani, comite jafuri si produce victime", a spus Corneliu Vadim Tudor, citat de Adevarul.


In editorialul "Dosarul Voicu, un meci de matineu", Gabriel Gachi noteaza: "Sa recunoastem, fata lui Catalin Voicu cere palme. Eticheta grobianismului se lipeste la meserie pe fruntea acestui personaj pufos, cu ochii rotunzi si mustata pe oala. S-a calificat perfect pentru o asemenea ancheta. Insa n-o sa vedem esentialul daca nu uitam de apucaturile lui Voicu, de apetitul megalomanic si de pofta lui de mancare. Stenogramele ne-au confirmat covingerile de romani neimpresionabili, de oameni care le-am trait si le stim pe toate: sistemul exista. Romania este un film noir in care personajele si actiunile lor se intrepatrund intr-o intriga complicata cu un final izbavitor, dar previzibil. Complicitatea dintre Casuneanu, Voicu si Costiniu are ceva suprarealist, in sensul in care realitatea pare prea simpla pentru a fi adevarata". Integral in EvZ.ro



de Mihai Cimpoesu HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.