Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
20 mar 2010 558 vizualizări
Stiri pe scurt

Bataie la bar, din cauza convingerilor politice


Un tinar din comuna Gologanu a fost trimis in judecata pentru lovire, dupa ce si-a lovit un amic, pe fondul unor dispute... politice. Marian Buzatu, de 23 de ani, va fi judecat in lipsa, si aceasta pentru ca, imediat dupa incident a plecat in Italia la munca, martorii din comuna spunind ca acestuia i-a fost frica de consecintele faptelor sale. Incidentul pentru care va fi judecat Marian Buzatu s-au petrecut in noaptea de 5 decembrie anul trecut, chiar inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale. Se pare ca tinarul, impreuna cu alti prieteni, si cu partea vatamata, Cristian Ilie, au stat la un pahar de vorba pina pe la orele 4 dimineata. Cum orele erau inaintate, dar si paharele de alcool se adunasera, cei doi s-au luat la harta de la convingerile politice, iar pina la bataie nu a mai fost decit un pas. Buzatu este acuzat ca l-ar fi lovit pe Ilie cu o sticla in cap, provocindu-i leziuni care au necesitat spitalizare. (Nicoleta CRISTEA)


Panouri solare si la Rastoaca


Rastocenii ar putea beneficia anul acesta prin Programul "Casa Verde" de bani pentru realizarea unor investitii care au in vedere montarea de panouri solare pentru producerea de energie termica la primarie si scoala. Valoarea acestei investitii este de 4,7 miliarde de lei vechi si finantarea este asigurata din fonduri structurale. Potrivit primarului Vasile Dima, comuna are in derulare, dar si in pregatire mai multe proiecte care asteapta sprijin inclusiv de la Consiliul Judetean. "Avem nevoie de bani in primul rind pentru Caminul Cultural. De asemenea, pe Ordonanta 7, asteptam bani pentru construirea Stadionului. Aici am primit deocamdata bani pentru realizarea proiectului, care e in valoare de 8,1 miliarde de lei vechi. Pe HG 577, avem proiect pentru alimentarea cu apa fiindca de la inundatii apa din fintinile noastre nu este buna. Valoarea proiectului este de peste 11,1 miliarde de lei vechi", a prezentat Vasile Dima, gospodarul sef al comunei, unele din investitiile pe anul 2010. Potrivit aceleiasi surse, Primaria ar avea nevoie de 25.000 de lei si pentru reparatiile capitale (RK) la o cladire care va avea destinatia de dispensar uman si farmacie. (D. GANEA)


Curs pentru asistentii medicali


Asistentii medicali din spitale pot participa la cursul de management spitalicest organizat de Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti daca vor sa urce in cariera. Scopul instruirii, care dureaza patru saptamini, este pregatirea asistentilor medicali/moaselor pentru functia de director de ingrijiri sau asistent sef de spital. Inscrierea se va face incepind cu 17 martie, iar cursul costa 880 de lei. Cursul este creditat de Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania cu 30 de credite. In judetul nostru lucreaza peste 6.000 de cadre sanitare medii, cele mai multe la Spitalul Judetean. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 2 ore, 41 minute, 25 secunde
Preotii ar trebui sa plateasca taxe si impozite pentru serviciile lor. Sa fie afisate, pe usa lacasilor, costurile tuturor slujbelor. Bisericile, de orice rit, sa plateasca impozite fiindca-s fff citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.