Ultima oră

LIFE:Utile 19.03.2010: Bananele ar putea opri raspandirea virusului HIV; Cum alegeti vinul rosu pentru o inima puternica

Ziarul de Vrancea
19 mar 2010 423 vizualizări
Implant salvator pentru epileptici, iar suplimentele de Omega 3 scad riscul de cancer la colon


Bananele ar putea opri raspandirea virusului HIV


Bananele ar putea fi cheia pentru obtinerea unor noi tratamente eficiente impotriva virusului HIV, care declanseaza maladia SIDA, informeaza dailymail.co.uk. In urma unor teste, oamenii de stiinta au descoperit faptul ca o anumita substanta din banane este la fel de eficienta ca doua medicamente anti-HIV care exista pe piata, noteaza Libertatea.


Cum alegeti vinul rosu pentru o inima puternica


Un pahar cu vin rosu pe zi scade riscul de boli de inima, in special de ateroscleroza si infarct de miocard. Efectele benefice sunt datorate unor antioxidanti denumiti resveratrol. Una dintre conditii este ca vinul sa fie bio, fara sulfiti, conservanti care pot cauza dureri de cap, astm, voma sau greata. Pe eticheta sticlelor cu vin de calitate este trecuta si denumirea de origine controlata (n.r. doc). O alta conditie este ca vinul sa fie baut zilnic, dar nu mai mult de 300 de ml pentru barbati si 150 ml pentru femei, pentru ca excesul dauneaza ficatului. Cel mai bine este sa beti vinul la pranz. Puteti sa-l beti si seara, dar nu inainte de culcare, pentru ca riscati sa aveti insomnii sau sa nu dormiti bine. In plus, ficatul detoxifica mai greu organismul noaptea, scrie Romania Libera.


Implant salvator pentru epileptici


Stimularea creierului cu ajutorul unui peacemaker ar putea fi folosita in viitor ca terapie in tratarea bolnavilor de epilepsie, conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Stanford din Marea Britanie. Acestia au implantat unui numar de 110 pacienti cu epilepsie un dispozitiv care transmite impulsuri electrice in anumite zone ale creierului. La aproape jumatate dintre bolnavi s-a observat o scadere a crizelor dupa doar trei luni, noteaza EvZ.ro


Suplimentele de Omega 3 scad riscul de cancer la colon


O forma purificata de Omega 3, care consta in asa-zisele grasimi bune, care se gaseste in mod natural in anumite tipuri de peste si in nuci, reduce riscul de cancer al intestinelor, arata un studiu publicat joi. In cadrul studiului, 50 de pacienti care aveau o mutatie ce predispunea la aparitia polipilor - formatiuni precanceroase in intestin, care adesea se transforma in tumori, facand obligatorie inlaturarea unei portiuni din intestin - au fost supusi testelor, jumatate primind cate o doza zilnica de 2 grame de Omega 3 purificata, noteaza Romania Libera.


Kraft, mai putina sare in bucate


Schimbarile de "reteta" adoptate de cel mai mare producator american de alimente va afecta aproximativ 1.000 dintre categoriile de produse ale companiei. Kraft isi propune ca, in cel mult doi ani, sa reduca aportul de sare din alimentele proprii, cu peste 4,5 milioane de kilograme, spun reprezentantii companiei care gandesc, ca o masura suplimentara, reformularea anumitor retete, printre care si acelea de branza, foarte consumata mai ales in Marea Britanie, noteaza EvZ.ro


Exercitii pentru spate


Exercitiile pentru spate le sunt recomandate mai ales persoanelor care stau mult timp la birou sau celor care petrec multe ore in picioare. Cel mai bine este ca aceste miscari sa fie efectuate de doua-trei ori pe saptamana, nu zilnic, pentru a da muschilor posibilitatea sa se recupereze, va recomanda Dumitru Butilca, master trainer la World Class Romania din Bucuresti. Persoanele care au probleme medicale cu spatele e bine sa consulte medicul inainte de a face aceste exercitii, informeaza Romania Libera.



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.