Ultima oră

AFACERI:Business report 19.03.2010: Tiriac are pe masa oferta nemtilor pentru vanzarea actiunilor din afacerea Metro;

Ziarul de Vrancea
19 mar 2010 382 vizualizări
Restrictiile «Primei case» construite de la zero; Cum pierde statul 1.000.000 de euro pe zi; General Motors revolutioneaza afisajul pe parbriz

Romanii prefera cel mai scump model de Duster!


Aproximativ 80% dintre clientii care au comandat Duster au optat pentru cea mai scumpa versiune a modelului, potrivit lui Fabrice Cambolive, directorul comercial al Dacia. "20% dintre comenzi sunt versiuni care au in echipare banchete din piele. De asemenea, cei mai multi dintre cumparatori prefera ca masina sa fie in culoarea maro-caju", a spus Cambolive. El a adaugat ca persoanele care au comandat modelul pana in prezent au preferat versiunile 4x4, scrie capital.ro.


Tiriac are pe masa oferta nemtilor pentru vanzarea actiunilor din afacerea Metro


Metro a publicat zilele trecute, pentru prima data, informatii legate de o posibila achizitie a pachetului de actiuni detinut de Tiriac la reteaua locala de magazine cash & carry. "In anul fiscal 2009, actionarilor minoritari ai Metro Cash & Carry Romania le-a fost acordat dreptul de a-si vinde participatia la companie catre Metro la un pret prestabilit (put option). Recunoasterea contabila a acordarii acestui drept a rezultat in inregistrarea unui provizion (goodwill) de 27 de milioane de euro", se arata in raportul anual al Metro Group. Actionarul minoritar al retelei locale Metro Cash & Carry este Ion Tiriac, prin intermediul companiei Zareba Holdings SRL inregistrata in Cipru, scrie Ziarul Financiar.


Cristian Boureanu preia reteta "irakienilor - fantoma" ai lui Cristi Borcea


Deputatul Cristian Boureanu si fratele sau si-au vandut, in luna ianuarie, firma de panouri termoizolante "Topanel Metecno Trading" catre doi cetateni irakieni, Kadem Ahmed si Omar Feisal. Ultimul, Omar Feisal a fost implicat, acum cinci luni, si in preluarea firmei "Crimbo Prod Carn", cumparata de alti irakieni de la Cristi Borcea (actionarul echipei Dinamo Bucuresti), in luna iulie 2009. Fosta fabrica de mezeluri a lui Borcea a intrat, recent, in faliment, din cauza ca noii actionari irakieni au fost de negasit pentru plata datoriilor, scrie Bursa.


Cum te conving vanzatorii sa cumperi si ce nu-ti trebuie


De la amenajarea vitrinelor la pozitionarea marfii pe raft, comerciantii folosesc numeroase tertipuri pentru a-si face clientii sa cumpere anumite produse, chiar daca nu au nevoie de ele. De exemplu, intri intr-un magazin pentru ca ai vazut in vitrina un bloc de desen, insa pleci acasa si cu niste acuarele si, bineinteles, cu pensule. Evz.ro a aflat care sunt secretele comerciantilor, de la Silviu Dragu, Marketing Manager la Vitantis Shopping Center. "Asezarea si alegerea produselor "" acestea trebuie sa aiba un impact vizual extraordinar. Vitrina trebuie sa fie ocupata cu produsele cele mai vandute din magazinul respectiv, produsele sezoniere sau cele care fac obiectul unor promotii sau campanii de promovare", declara Silviu Dragu.


Cum pierde statul 1.000.000 de euro pe zi


Sute de mii de proprietari nu platesc impozite pe banii incasati de la chiriasi. Patru ministri, anume Radu Berceanu, Laszlo Borbely, Vasile Blaga si Elena Udrea, si trei proiecte de lege nu au fost de ajuns pentru ca Romania sa aiba o legislatie de inchiriere a locuintelor. Aceasta este fundamentala pentru combaterea evaziunii fiscale din acest domeniu. La nivel national exista 600-700.000 de proprietari (zece la suta din totalul lor) care nu declara veniturile. La o chirie medie de 250 e euro pe luna (1.000 lei), rezulta venituri anuale de 3.000 euro care, impozitate cu 16%, ar fi adus statului anual pana la 350 milioane euro, scrie Romania libera.


Mac vs. Windows. Batalia pe costuri


Mac castiga?! Stire-bomba: Mac este de fapt mai ieftin decat Windows conform unui grup de 260 de administratori IT din intreaga lume (studiu). Daca pentru achizitia licentelor necesare softurilor rezultatele sunt apropiate (23% dintre au spus ca Windows e mai ieftin, iar 31% ca Mac costa mai putin), ca si pentru infrastructura necesara (25% Win, 37% Mac), in ceea ce priveste timpul de instalare Windows pierde cu 16% fata de 65%. Cu alte cuvinte, daca achizitia costa relativ la fel, instalarea softurilor si integrarea sistemelor este mult mai eficienta cu Mac decat cu Windows. Configurarea sistemului este, de asemenea, mai eficienta la Mac (50%) decat la Windows (25%), iar in ceea ce priveste suportul (adica, de cate ori are nevoie un angajat de ajutor din partea departamentului de IT), Mac iese mai "ieftin" dupa parerea a 54% dintre intervievati fata de 16% pentru Windows, scrie Business Cover.


General Motors revolutioneaza afisajul pe parbriz


Viitoarea generatie de head-up display nu prezinta informatiile doar pe o mica parte a parbrizului, ci pe intreaga lui suprafata. Ideea de baza este aceea de a oferi celui de la volan o imagine imbunatatita a realitatii din teren, in conditii de vizibilitate redusa (ceata, noapte). Astfel, unele informatii sunt suprapuse peste cele reale, din teren. De pilda, conturul drumului sau un semn de circulatie sunt proiectate cu ultraviolete pe parbriz, peste zona in care acestea sunt vizibile cu ochiul liber. Imaginile captate de camerele exterioare cu infrarosu sunt analizate, iar cel de la volan primeste avertizari prin afisarea unor pictograme, scrie 24auto.ro.


Restrictiile «Primei case» construite de la zero


Terenul, avansul de 5% si semnarea contractului cu o firma de constructii sunt conditiile standard pe care va trebui sa le indeplineasca cei care solicita credit garantat de stat. La aceste finantari, terenurile achi­zitionate de viitorii imprumutati nu vor tine loc de avans, asa cum se poate intampla in cazul creditelor ipotecare acordate de banci in afara programului guvernamental. Creditele pentru locuintele care nu au fost finalizate pot ajunge pana la 66.500 de euro in cazul locuintelor noi sau a celor aflate in constructie, scrie capital.ro.


Un sef de departament dintr-o companie de software din vestul tarii castiga 5.400 de euro pe luna


Salariul de baza mediu lunar al unui software developer care lucreaza intr-o companie din vestul tarii este de 3.347 de lei (800 de euro), in timp ce un senior project manager poate ajunge la un salariu brut de pana la 9.200 de lei (2.190 de euro), arata studiul firmei de consultanta in resurse umane AIMS Human Capital. In Bucuresti, un senior software developer poate ajunge la castiguri cuprinse intre 2.000 si 2.500 de euro pe luna, iar un senior project manager poate urca pana la 3.000 - 4. 000 de euro, arata datele din piata. Cel mai mare salariu lunar la nivelul lunii ianuarie cuprins in studiul salarial AIMS este de 22.684 de lei brut (5.400 de euro) si ii revine unui sef de departament dintr-o companie de software, scrie Ziarul Financiar.



de I.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.