Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
19 mar 2010 553 vizualizări
Ciprian Nica, presedinte in locul lui Victor Ponta

Deputatul social democrat de Panciu i-a luat locul lui Victor Ponta, presedintele PSD, la subcomisia parlamentara privind noul Cod de procedura penala. Ciprian Nica i-a luat locul sefului sau dupa ce acesta a fost ales noul lider al Partidului Social Democrat, in locul lui Mircea Geoana. Subcomisia a analizat peste 50 de articole din proiectul noului Cod de procedura penala, la care au fost depuse amendamente de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul General, Consiliul Superior al Magistraturii si parlamentari. Deputatul vrincean considera ca dezbaterile la Codul de procedura penala ar trebuie sa fie gata pina la finalul lunii mai, astfel incit in luna iunie sa fie aprobat. Codul de procedura civila are 597 de articole, dezbaterile pe acest subiect fiind initiate anul trecut. (I. C.)


"Rabla" la tractoare incepe din 20 martie


Un nou program guvernamental va incepe in curind, rabla la tractoare, Administratia Fondului pentru Mediu promitind ca acesta va deveni functional pe 20 martie. Persoanele interesate vor obtine o reducere de 17.000 de lei, ceea ce inseamna 4.160 de euro daca isi caseaza tractorul mai vechi de zece ani sau orice alta masina agricola autopropulsata, cum sint spre exemplu combinele. Doritorii trebuie mai intii sa se inscrie la un producator sau importator autorizat. Utilajele se caseaza numai la centrele autorizate. Cea mai ieftina masina agricola care pot fi inscrisa in program costa 8.320 de euro, deoarece prima de casare nu poate depasi 50% din pretul vehiculului nou. (C. FANARU)

Finantistii isi asuma obligatiile fata de cetateni


Pentru cresterea tansparentei in relatia cu cetatenii, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a elaborat recent "Carta Contribuabilului", instrument menit sa faciliteze constientizarea de catre contribuabili a drepturilor si obligatiilor proprii in raport cu Administratia fiscala, care devin, implicit, obligatii si drepturi ale acesteia fata de contribuabili. Prin urmare, documentul are drepturi si indatoriri. "Carta urmareste sa gaseasca echilibrul necesar intre exercitarea misiunii de serviciu public al Administratiei fiscale si asteptarile legitime ale contribuabililor si de a ancora acest echilibru intr-o relatie fondata pe incredere reciproca si pe respectarea legii", spun finantistii. (D. G.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.