Ultima oră

Vrincioaia: A vrut sa impuste vulpea dar a tras in gonac

Dan Chiriac
19 mar 2010 636 vizualizări
Barbatul impuscat in torace participa la o partida de vinatoare u victima va raspunde penal alaturi de prietenul sau, care a tras cu arma

Politistii de la Arme, Explozibili si Substante Periculoase au reusit sa dea de capat cazului in care un barbat din comuna Vrincioaia a fost impuscat in zona toracelui pe cind se afla in padure. De fapt, spun oamenii legii, Stefan Tataru a luat parte la o vinatoare ilegala si a fost impuscat chiar de catre cel pe care-l invitase la vinatoare. "Barbatul a indus in eroare organele de politie cu privire la imprejurarile in care a fost impuscat. In realitate, acesta a fost ranit cu ocazia participarii, in calitate de gonac, la o actiune ilegala de vinatoare, aspect ce a fost constatat de politisti in urma cercetarilor amanuntite efectuate la fata locului", se arata intr-un comunicat al politistilor de la Arme. In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca la initiativa lui Stefan Tataru, Ionel Iuga, din comuna Vrincioaia, a luat arma de vinatoare de la domiciliu si s-a deplasat, impreuna cu acesta, in extravilanul localitatii, intr-o zona izolata si greu accesibila, unde au executat o actiune de vinatoare ilegala. In timpul vinatorii, Stefan Tataru a desfasurat activitati de scotocire a vinatului, intr-o zona impadurita in mare parte cu arbusti de catina, context in care Ionel Iuga a efectuat trei focuri de arma asupra unei vulpi, iar la scurt timp l-a auzit pe amicul sau tipind disperat din tufisuri. Apoi, cei doi s-au deplasat, pe jos, la domiciliul lui Tataru, de unde victima a plecat la spital intrucit singera. Se pare ca cei doi au convenit asupra unei alte variante pentru a-i induce in eroare pe politisti. Chiar daca cei doi au sustinut ca a fost vorba despre un accident nefericit, in cauza s-a intocmit dosar penal, cel care a tras cu arma fiind cercetat pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma letala si braconaj cinegetic, iar victima pentru instigare si complicitate la braconaj. Ionel Iuga ar putea fi cercetat si pentru vatamare corporala din culpa. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.