Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
17 mar 2010 628 vizualizări
Stiri pe scurt

Tigari si fructe de contrabanda


Politistii au organizat ieri o actiune impreuna cu inspectorii de la Directia de Finante in urma careia doi soferi au fost depistati in trafic in timp ce transportau marfa fara acte. La Domnesti, politistii au oprit un autovehicul marca Daewoo Cielo, in care se aflau doi cetateni din Ilfov care transportau ilegal tigari ce aveau aplicate timbru emis de Republica Moldova. Pasagerii nu au putut prezenta acte de provenienta, spunind ca au cumparat marfa dintr-un bazar din Suceava. In masina au fost gasite peste 5.000 de pachete de tigari Winston, LM si Glamour, care au fost confiscate. Tot ieri, politistii rutieri au oprit in trafic o autoutilitara Iveco, condusa de un bacauan, care transporta legume si fructe fara acte. Comisarii Garzii Financiare au dispus confiscarea marfii si amendarea soferului cu 6.000 de lei. (Dan CHIRIAC)


Sanatatea se pregateste de proteste


Sindicalistii de la Federatia Sanitas se gindesc serios la organizarea unor proteste de luna viitoare, in cazul in care Ministerul Sanatatii nu le va accepta propunerile. "Halatele albe" solicita organizarea unei videoconferinte la care sa participe reprezentanti ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Ministerului Sanatatii, ai directiilor de sanatate publica, manageri de spitale si liderii sindicali din teritoriu. In aceasta conferinta ar trebui sa se discute rezultatele evaluarilor facute in spitale. "Ne dorim sa se asigure o finantare corespunzatoare in sanatate pe 2010, sa se pastreze locurile de munca si salariile sa se acorde integral", a precizat Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea. In cazul in care ministrul Sanatatii nu va fi de acord cu solicitarile, membrii Consiliului National vor hotari pasii pe care ii vor urma astfel incit cadrele sa nu aiba de suferit in acest an. (Raluca MANOLACHE)


Amenzi pentru evaziune fiscala


Luna trecuta, inspectorii Directiei de Finante Vrancea au efectuat 262 verificari la un numar de 252 contribuabili, din care 193 la persoane juridice si 69 la persoane fizice. 79 controale au fost efectuate pentru solutionarea deconturilor negative de TVA cu optiune de rambursare, 13 au fost cercetari la fata locului, 5 controale incrucisate si 4 controale inopinate. Suma totala atrasa suplimentar la bugetul general consolidat in urma acestor verificari a fost de 4.582,13 mii lei. S-au aplicat in timpul controalelor amenzi contraventionale in suma de 89.150 lei. Sanctiunile au fost aplicate in principal pentru declararea in mod eronat a contributiilor datorate la buget. Actiunile de control inopinat au urmarit in principal prevenirea evaziunii fiscale. "Controalele inopinate se inscriu pe linia actiunilor efectuate in vederea protejarii populatiei impotriva activitatilor comerciale ilicite", spun finantistii vrinceni. (D. G.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.