Ultima oră

Falsul de moneda pune pe ginduri politia

Dan Chiriac
17 mar 2010 680 vizualizări
Nu faceti schimburi valutare la coltul strazii , recomanda politistii

Cazul tinerilor din Calarasi, care au incercat sa plaseze bani falsi in Piata Moldovei din Focsani, a pus pe jar politia care le cere cetatenilor sa fie vigilenti. In ultimele luni si in Focsani au fost mai multe incercari de plasare a unor bancnote false in piata agroalimentara sau la case de schimb valutar. "Desi la nivelul judetului nostru nu se inregistreaza un fenomen al plasarilor de moneda, totusi, in cursul anului 2009 si cu citeva zile in urma, politistii au inregistrat citeva cazuri de identificare in circuitul monetar de bancnote false, din cupuira 100 lei, 50 lei si 50 euro", spune subinspectorul Catalina Olteanu, de la biroul de presa al Politiei. Avind in vedere faptul ca aceste persoane actioneaza fara scrupule, politistii au intrat in alerta si au demarat o campanie de informare a cetatenilor. Pentru a nu deveni victimele acestor infractori, politistii va recomanda sa aveti grija la banii pe care ii incasati sau primiti. "Atentie la cei care incearca, in graba, in zonele aglomerate, sa perfecteze cu dumneavostra un schimb valutar sau o vinzare. Ulterior puteti descoperi ca banii primiti la schimb sau ca rest nu contin toate elementele de siguranta ale unei bancnote originale. Cind mergeti la cumparaturi priviti cu atentie bancnotele pe care le primiti ca rest. Nu va hazardati in a face schimburi valutare la coltul strazii sau in locuri aglomerate. Verificati cu rabdare bancnotele pe care le primiti si daca aveti dubii in privinta unora dintre acestea, verificati-le la cea mai apropiata casa de schimb valutar. Daca aveti suspiciunea ca detineti o bancnota falsa, nu incercati sa o plasati mai departe. Retineti semnalmentele, accentul, precum si mijlocul de transport (numar de inmatriculare, culoarea masinii, marca, etc) cu care se deplaseaza persoana care v-a plasat bancnote false", recomanda politistii de la prevenire. Acestia vor imparti si pliante pentru ca oamenii sa nu fie inselati de cei care trag bani la imprimante performante. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.