Ultima oră

500 de lei amenda, 70 de ore de munca in comunitate

Doina Ganea
15 mar 2010 861 vizualizări
Primii 30 de focsaneni vor presta munca in folosul comunitatii din aprilie

Focsanenii cu amenzi neplatite vor plati in zile de munca. La finele anului trecut alesii locali au adoptat o hotarire de prin care s-au stabilit regulile privind munca in folosul comunitatii, ca masura de recuperare a amenzilor de catre Primarie de la persoanele fizice fara venituri. Hotarirea a intrat in vigoare de anul acesta, iar primii 30 de datornici vor incepe lucrul cel mai probabil din aprilie. "Avem 30 de sentinte judecatoresti. Dosarele sint la Directia de Dezvoltare si li se va stabili fiecaruia sarcinile, in functie de virsta, calificare si posibilitate de lucru", a declarat seful Serviciului de impozite si taxe, Melus Naziru. Acesta spune ca pentru o datorie provenita din amenzile de circulatie in cuantum de 500 de lei se presteaza aproximativ 70 de ore de munca in folosul comunitatii, iar pentru 50 de lei intre 12 si 14 ore. Primele astfel de ore vor fi prestate la intretinerea spatiilor verzi. Melus Naziru si-a exprimat regretul ca aceste prevederi legislative nu au caracter retroactiv deoarece Primaria Focsani are foarte multi datornici din anii anteriori care ar fi putut sa-si stinga astfel restantele. "Exista unele persoane care sint dispuse sa efectueze munca in folosul comunitatii si astfel sa-si stinga datoriile. Totusi daca se va da o hotarire de Consiliu Local prin care orice cetatean care doreste sa nu mai aiba datorii la bugetul local sa poata presta la cerere munca in folosul comunitatii atunci valoarea acestor amenzi neincasate va scadea", a mai spus Melus Naziru. Municipalitatea are de incasat amenzi de peste 80 de miliarde de lei vechi aplicate focsanenilor din 2005 pina in 2009. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 53 minute, 15 secunde
Deci ala care are de platit 500 de lei munceste 70 de ore, adica pt. 50 de lei munceste 7 ore. Ala care are de platit doar 50 de lei munceste 14 ore, adica dublu fata de ala cu amenda mare. Sfatul lui citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.