Ultima oră

Calugar condamnat cu suspendare pentru mita

Nicoleta Cristea
13 mar 2010 924 vizualizări
Dupa achitarea de la Tribunal, monahul a primit in apel 8 luni cu suspendare, iar mita i-a fost din nou confiscata

Mitica Nacu, calugarul de la Schitul Sihastria Crucii din judetul Bacau, a primit in apel o condamnare cu suspendare pentru dare de mita. Nacu a fost achitat la Tribunalul Vrancea in mai anul trecut, iar suma de 200 de euro, considerata de anchetatori ca fiind "atentia" pentru agentul Nicolae Aparece din Nanesti, i-a fost restituita. La Curtea de Apel Galati magistratii au desfiintat in totalitate sentinta penala, si in rejudecare, Nacu a fost condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare. "Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 200 euro in folosul statului. Obliga inculpatul la plata sumei de 100 lei, cheltuieli judiciare catre stat la judecata in fond a cauzei", se arata in sentinta data in ianuarie la Galati, solutie care a fost atacata cu recurs. Mitica Nacu a fost trimis in judecata dupa ce, in februarie 2009 ar fi incercat sa isi "aranjeze" un dosar aflat in lucru la Politia Nanesti, legat de faptul ca asupra sa fusese gasit un pistol cu bile, pentru care nu a prezentat permis de port arma. Nacu fusese oprit in cadrul unei razii, iar in timpul anchetei s-a constatat ca permisul de conducere ii fusese suspendat inca din iulie 2008 dupa ce a fost prins baut la volan. In dosarul lui Nacu se precizeaza ca acesta i-ar fi adus 200 de euro agentului care se ocupa de dosarul sau privind infractiunea comisa pe drumurile publice, pentru ca acesta sa opreasca cercetarile, insa calugarului i-a fost organizat un flagrant. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.