Ultima oră

Copaci contesta actiunea Garzii Financiare

Nicoleta Cristea
13 mar 2010 1628 vizualizări
Singurele operatiuni comerciale sint realizate dupa obtinerea documentatiei , se apara Mihail Copaci, care sustine ca la momentul controlului avea vin brut, pentru care nu avea nevoie de antrepozit fiscal

Procesul intentat de Comisariatul General al Garzii Financiare impotriva lui Mihai Copaci a suferit o a doua aminare, de aceasta data la solicitarea fostului director al Casei de Asigurari de Sanatate. Garda Financiara solicita instantei sa demareze cercetari impotriva lui Copaci, dupa ce procurorii au considerat ca acuzatiile aduse acestuia nu sint intemeiate, si l-au scos de sub urmarirea penala. Desi institutia sustine ca societatea administrata de Mihai Copaci, SC Rotrade SRL, a produs si depozitat vin la punctul de lucru din Jaristea fara a detine autorizatie de antrepozit fiscal, podgoreanul spune ca din punctul sau de vedere au fost respectati toti pasii pentru a fi in legalitate, intrucit nu a vindut nici un litru de vin. "Ce a gasit Garda Financiara la control era vin brut. Pina a ajunge vin linistit, care este un produs accizabil, am facut documentatia pentru antrepozit, insa autorizatia a venit abia in august, deci eram in asteptarea ei. Pot proba cu facturi ca singurele operatiuni comerciale sint realizate dupa obtinerea documentatiei", ne-a spus Mihai Copaci, deranjat ca asupra lui planeaza suspiciuni. Pe scurt, administratorul Rotrade sustine ca societatea sa a inaintat toata documentatia necesara obtinerii avizelor inca din toamna lui 2008, insa raspunsurile au sosit abia in august 2009, iar intre timp firma a fost verificata in cadrul unei actiuni care a vizat intreaga podgorie. Cu toate acestea, Copaci spune ca inca din februarie 2009 Directia de Supraveghere a Accizelor si Operatiunilor Vamale a propus acordarea autorizatiei de antrepozit. Litigiul a demarat dupa ce Garda Financiara a gasit la Rotrade in timpul unui control din martie anul trecut 213.729 l de vin. Garda a considerat din acest motiv ca societatea nu a respectat obligatia impusa prin lege de a depune cerere de autorizare ca antrepozitar autorizat, desi depasise productia de 200 de hl de vin inca din 15 noiembrie 2008. Cum traversam o perioada agitata, liberalul Mihai Copaci crede ca aceste neintelegeri i-ar putea dauna din punct de vedere politic, tocmai de aceea sustine ca este "curat ca vinul". (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.