Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 12.03.2010: Cum a intrat Ioan Niculae in topul bogatilor lumii; Narcomanul inchis, mai scump decat cel trata

Ziarul de Vrancea
12 mar 2010 482 vizualizări
Cum pescuiesc romanii "cu telefonul" in buzunarele americanilor; Stanculescu: Iliescu s-a folosit si de Militaru, si de mine!

Cum a intrat Ioan Niculae in topul bogatilor lumii


Un nou miliardar roman si-a facut loc in lista celor mai bogati oameni ai planetei. Si daca aruncam o privire asupra afacerilor lui Ioan Niculae, nici nu e de mirare cum a reusit sa se alature lui Dinu Patriciu si lui Ion Tiriac in prestigiosul clasament. Niculae ocupa locul 880 in topul miliardarilor publicat de "Forbes", cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari, mai mare decat cea a lui Ion Tiriac, de un miliard de dolari. Domeniul principal in care a activat de la inceputul carierei sale este industria chimica. Initial, inainte de "â„¢90, magnatul din Zimnicea a lucrat la Intreprinderea de comert exterior "Chimica", scrie EvZ.ro


Omul invizibil al mafiei imobiliare, chemat la bara in Timisoara


Mafia afacerilor cu terenuri din Vestul tarii a inventat un personaj caruia i-a falsificat identitatea, iar apoi a facut pe numele sau tranzactii de milioane de euro. Procurorii au aflat ca un anume Robert Berger, cetatean maghiar, este de fapt o identitate fabricata printr-o serie de falsuri. Functionarii primariei il tot asteapta pe maghiar la tribunal. Cetateanul maghiar Robert Berger nu exista, dar a fost inventat in acte de mafia imobiliara timisoreana. Pe numele acestui om invizibil a fost retrocedat in fals un teren al Primariei Timisoara in valoare de doua milioane de euro, scrie Adevarul.


Narcomanul inchis, mai scump decat cel tratat


Pentru fiecare consumator de droguri trimis in inchisoare, statul cheltuieste 2.300 de lei pe luna, de patru ori mai mult decat ar costa tratarea acestuia intr-o clinica privata. Lipsa unei legislatii complete si corecte, dar si a unor politici publice axate pe prevenirea consumului de droguri, pe tratarea toxicomanilor si pe reintegrarea sociala a acestora nu doar ca arunca Romania in randul statelor din lumea a treia, dar o face sa piarda lunar zeci sau chiar sute de mii de euro de la buget, scrie EvZ.ro


Cum pescuiesc romanii "cu telefonul" in buzunarele americanilor


Mai multi romani si bulgari sunt suspectati ca au profitat de naivitatea unor locuitori ai oraselului american Hornell, cerandu-le acestora informatii confidentiale bancare. Anchetatorii presupun ca escrocii se folosesc de un software de numar telefonic succesiv, ce face apeluri dupa apeluri pana cand persoana credula divulga informatia, noteaza Romania Libera.


Stanculescu: "Iliescu s-a folosit si de Militaru, si de mine!"


Din Penitenciarul-Spital Jilava, generalul Victor Atanasie Stanculescu a acordat un interviu exclusiv pentru ziarul "Adevarul". Astazi, in prima parte a interviului, Victor Atanasie Stanculescu vorbeste despre calitatile de "balerin" ale lui Ion Iliescu. Intr-un interviu-fluviu, Victor Atanasie Stanculescu - numit verbal de Nicolae Ceausescu la conducerea Armatei dupa sinuciderea suspecta a lui Vasile Milea - dezvaluie cum s-a evitat, la inceputul anului 1990, o dictatura militara sub conducerea lui Nicolae Militaru, spion sovietic dovedit, scrie Adevarul.


Regii asfaltului intra in subteran pentru ca la suprafata nu mai sunt bani


Ce spun Casuneanu si Besciu, intrati in cursa de 277 mil. euro pentru metrou. Cum bugetul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) este sarac, "regii asfaltului" de la Pa&Co, Euroconstruct, Delta ACM si Apolodor incearca sa obtina contracte de constructie la metrou. In asociere cu companii straine cu experienta in lucrari in subteran, firmele oamenilor de afaceri Costel Casuneanu, Dan Besciu, Florea Diaconu si Radu Ouatu, cunoscuti pana acum ca asfaltatori, s-au inscris la licitatia pentru constructia Magistralei 5 a metroului bucurestean, Eroilor - Drumul Taberei. Lor li s-a alaturat si omul de afaceri timisorean Ovidiu Tender, prin intermediul companiilor SIRD si Prospectiuni, scrie Gandul.


Astazi incep protestele si in Capitala: sindicalistii picheteaza Guvernul


Sindicalistii de la confederatia Cartel Alfa vor picheta, maine, timp de doua ore, sediul Guvernului, nemultumiti de incoerenta Legii salarizarii unitare in sistemul bugetar, nemajorarea salariului minim, dar si de modul in care a fost elaborat proiectul Legii pensiilor, scrie Cotidianul.


Judecatorii il contrazic pe presedinte: Hayssam nu a fugit in Siria


Dupa ce Traian Basescu declara recent ca Bucurestiul incearca extradarea lui Hayssam din Siria, Ministerul Justitiei le-a transmis magistratilor care judeca dosarul privind fuga sirianului ca nu stie unde se afla acesta. Curtea de Apel Oradea va solicita SRI si DIICOT desecretizarea probelor din dosarul fugii din Romania a lui Omar Hayssam, pentru ca acestea sa poata fi consultate de toate partile implicate in proces, scrie Romania Libera.



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.