Ultima oră

POLITICA: Politic Show 12.03.2010: Tariceanu: Vor exista niste tapi ispasitori, niste ministri sau chiar primul ministru; Adrian Nastase, premier in g

Ziarul de Vrancea
12 mar 2010 474 vizualizări
Vanghelie, dupa ce l-a felicitat pe Nastase: Ma adaptez, ce dracu" sa fac, sa mor?

Adrian Nastase, premier in guvernul baronilor locali


Pentru a se mentine in conducerea PSD, Adrian Nastase le-a oferit liderilor judeteni functii de ministri virtuali in cabinetul din umbra al partidului. "La PSD este o boala: boala functiilor si a structurilor stufoase." Acest diagnostic pus ieri de Ion Iliescu ii era foarte bine cunoscut si lui Adrian Nastase, care a speculat boala PSD-istilor pentru a se mentine la varful partidului. El le-a oferit cu nemiluita baronilor locali, in schimbul sustinerii pentru presedintia Consiliului National, functii de ministri virtuali intr-un cabinet din umbra al PSD-ului aflat in opozitie, scrie EvZ.ro


Vanghelie, dupa ce l-a felicitat pe Nastase: Ma adaptez, ce dracu"â„¢ sa fac, sa mor?


Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, l-a felicitat personal, joi seara, pe Adrian Nastase pentru castigarea unui nou mandat de presedinte al CN al PSD, el precizand ca a intrat in "procedura de normalitate", ca se adapteaza si ca vrea sa supravietuiasca "in mod deosebit" in PSD. "Am devenit normal, am apucat sa va spun? Deci; ma duc, votez, nu stie nimeni cu cine, si cine castiga il pup si, domn\'presedinte, sa va felicit", i-a spus Vanghelie lui Nastase, cu care a dat mana si l-a pupat pe ambii obraji, noteaza Gandul.


Posibila formula de conducere pentru UNPR: Sarbu- presedinte, Oprea- executiv, Diaconescu - onorific


Noul partid care va fi constituit din grupul parlamentarilor independenti i-ar putea avea ca presedinte pe Marian Sarbu, ca presedinte executiv pe Gabriel Oprea si ca presedinte de onoare pe Cristian Diaconescu, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare, scrie Cotidianul.


Tariceanu: Vor exista niste tapi ispasitori, niste ministri sau chiar primul ministru


Fostul premier Calin Popescu Tariceanu considera ca PD-L si Traian Basescu propun "cea mai inacceptabila formula politica", din 1990 pana astazi. Mai mult, liderul PNL crede ca actuala guvernare va face o "schimbare cosmetica", pe fondul situatiei care se deterioreaza incontinuu. Vedem ca reforma statului propusa de PD-L si de presedintele tarii este cea mai inacceptabila formula politica care se intampla din 1990. Aceasta dezertare in masa, coruperea parlamentarilor, pentru a da sprijin politic unui guvern care nu avea legitimitate si care nu a avut suportul popular. Deci asta este reforma clasei politice pe care ne-o propun actualii guvernanti", a declarat Calin Popescu Tariceanu, citat de Romania Libera.


Cristian Campeanu, in editorialul "PSD, scutierul Moscovei", scrie: "Ca PSD nu este un partid social-democrat de factura europeana este de domeniul evidentei. Formatiunea noastra postcomunista a devenit, la fel ca toate celelalte partide fratesti din centrul si estul Europei, un grup de interese oligarhice care utilizeaza puterea politica pentru profituri personale prin exploatarea resurselor statului. Instrumentele sale sunt birocratia de stat si volumul de informatii relevante pe care aceasta le vehiculeaza si negociaza, pe de o parte, si aparatul represiv dispersat in diversele servicii secrete, al carui scop este sa centralizeze si sa manipuleze informatia cu potential lucrativ si sa furnizeze kompromat pentru bataliile impotriva adversarilor". Integral in Romania Libera.


In editorialul "Basmul cu 1.000 km de autostrada", Mircea Marian noteaza: "Acum cateva zile, Radu Berceanu a ingropat discret, fara multa publicitate, promisiunea ca guvernul PDL va finaliza 1.000 de kilometri de autostrada pana in 2012. In acest an, sunt bani doar pentru 30 de kilometri de autostrada, a recunoscut Berceanu. Daca adaugam portiunea din Autostrada Transilvania finalizata in 2009, rezulta ca in 2011 si 2012 guvernul ar trebui sa dea gata 930 de kilometri pentru a-si indeplini promisiunea din campania anului 2008. Stiu ca este criza si nu sunt bani. Trec si peste faptul ca in programul de guvernare aprobat de parlament in decembrie 2009, cand Boc ar fi trebuit sa stie foarte bine de ce resurse dispune, executivul isi asuma finalizarea, pana in 2012, a peste 750 de km de autostrada. Basmul despre cei "1.000 de kilometri de autostrada pana in 2012" imi pare a fi o paradigma a promisiunilor mincinoase si a lipsei de viziune a acestui guvern". Integral in EvZ.ro



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.