Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
12 mar 2010 522 vizualizări
Un milion de lei pentru scolile din Focsani

Consilierii au alocat scolilor focsanene 1,044 milioane de lei la ultima sedinta, iar cei mai multi bani au mers la Gradinita nr. 7, si anume 150.000 lei. De altfel, majoritatea unitatilor finantate sint gradinite, in numar de 11, care au nevoie de amenajari ale spatiilor de joaca, utilitati si reparatii. Bani pentru investitii si reparatii vor primi si Liceul de Arta "Gh. Tattarescu" - 17.000 lei, Liceul cu Program Sportiv "" 100.000 lei, Liceul Pedagogic "Spiru Haret" "" 10.000 lei, Colegiul Economic "" 10.000 lei si Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" "" 30.000 lei. Si colegiile "Cuza" si "Unirea" vor primi 20.000 lei, respectiv 50.000 lei. Doar patru scoli generale au primit bani pentru reparatii: Scoala 8 "" 140.000 lei, Scoala 9 "" 50.000 lei, Scoala 5 "" 40.000 lei, iar Scoala 10 "" 10.000 lei. (I. N.)


Edilul focsanean din Cluj-Napoca isi vrea orasul capitala culturala


Primarul focsanean de la Cluj-Napoca, democrat-liberalul Sorin Apostu, spera ca in 2020, urbea pe care o conduce in prezent sa primeasca titlul de capitala culturala europeana. Pentru ca tinta sa fie atinsa, pina in 2013, Primaria Cluj-Napoca trebuie sa isi faca proiectul cu care va candida la nivel national. Pentru titlul de capitala culturala europeana va candida si Timisoara, care si-a anuntat intentia deja. Primarul Sorin Apostu sustine ca demersul Cluj-Napocai pentru cistigarea acestui titlu va fi sprijinit si de o serie de organizatii cultural-educationale, printre care Fundatia Culturala Carpatica sau Uniunea Universitatilor Clujene. In cazul in care Cluj-Napoca va fi capitala culturala europeana, turismul cultural ar putea creste considerabil, potrivit lui Apostu. (I. C.)


Aproape 50 milioane de lei, virati la bugetul statului


Finantistii vrinceni au incasat in luna februarie 2010 la bugetul general consolidat suma de 49 milioane lei, din care la bugetul de stat 19,84 milioane lei, la bugetul asigurarilor sociale 20,01 milioane lei, la bugetul de somaj 0,65 milioane lei si la fondului national unic al asigurarilor de sanatate a fost incasata suma de 8,5 milioane lei. "Programul de incasari stabilit la nivelul judetului Vrancea de catre Ministerul Finantelor Publice si ANAF pentru luna februarie 2010 a fost de 42,92 milioane lei, rezultind ca Directia Generala a Finantelor Publice a reusit realizarea acestuia si chiar depasirea cu 14,17%", precizeaza finantistii. (D. GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.