Ultima oră

A derapat spre moarte

Dan Chiriac
10 mar 2010 1619 vizualizări
Un bucurestean s-a infipt cu masina sub un TIR, aseara, pe E 85 u zapada viscolita a blocat din nou mai multe drumuri din judet u in Focsani, poleiul format a facut ca tamponarile usoare sa reapara

Iarna s-a intors in judet, iar primele victime au aparut aseara. Ieri dupa-amiaza, un bucurestean si-a gasit sfirsitul pe soseaua E 85, dupa ce a derapat si s-a lovit de un TIR. Incidentul a avut loc in jurul orelor 15.00, in apropiere de Haret, cind Vasile Grigore, 40 ani, din Bucuresti, in timp ce conducea o masina Ford, pe directia Adjud - Focsani, a derapat si a intrat in coliziune cu un TIR, care circula regulamentar din sens opus. "Soferul a venit cu viteza, a derapat, dupa care s-a lovit de partea dreapta a masinii mele. Am incercat sa-l evit, dar nu am avut timp de nici o manevra. Dupa ce m-a lovit, a fost proiectat in parapetul de pe marginea soselei. Cind am coborit, era deja mort. Am sunat imediat la 112", ne-a spus soferul TIR-ului, marcat de cele intimplate. Politistii au stabilit ca accidentul s-a produs dupa ce soferul nu a adaptat viteza la conditiile de drum, in conditiile in care carosabilul era patinoar iar utilajele de deszapezire nu actionau in zona. Soseaua E 85 era acoperita, ieri, cu un strat de zapada batatorita, adusa de vint de pe cimp. Un alt accident a avut loc citeva sute de metri mai departe. La iesirea din orasul Marasesti, doua autoturisme Logan s-au ciocnit, dupa ce unul dintre ele a derapat. Cauza incidentului a fost tot neadaptarea vitezei la conditiile de drum. De altfel, s-a format polei pe mai multe drumuri in cursul zilei de ieri.


Din nou trafic blocat pe soselele din zona de cimpie


Zapada viscolita a blocat un drum din zona de cimpie a judetului Vrancea pentru a zecea oara in aceasta iarna. De ieri dupa amiaza, DJ 202F, sectorul Balesti-Mihalceni, a fost blocat din cauza sulurilor de zapada viscolita care s-au asezat pe carosabil. Autoritatile au anuntat ca actioneaza cu utilaje de dezapezire, insa vintul batea in continuare cu putere si reaseza omatul pe asfalt. Primarul comunei Balesti, Stancu Balescu, ne-a declarat ieri dupa amiaza ca cei care trebuie sa iasa din comuna ocolesc prin judetul Buzau, intrucit si iesirea prin Bogza este blocata. Tot in cursul zilei de ieri, din cauza vintului care batea in rafale si viscolea zapada, au mai fost blocate DN 23B "" sectorul Maicanesti-Ciorasti, intre km 14-15 si DJ 202E, pe sectorul Sihlea "" Obrejita. Autoritatile ne-au comunicat ca nu exista masini inzapezite pe raza judetului. Utilajele de dezapzire actionau pe carosabil, insa munca drumarilor era una de Sisif. "Zapada parca are lipici", ne-a spus unul dintre drumari. "Fiind zone de cimp deschis, aici se aduna zapada viscolita. Speram sa reusim sa deblocam aceste sosele in cel mai scurt timp", ne-a spus comisarul sef Viorel Gheorghe, seful Politiei Rutiere. Pina aseara, autoritatile sperau sa rezolve situatia, insa vintul batea in continuare cu viteze de peste 50-60 de kilometri pe ora.


Neagu Nistoroiu a testat patinoarul din Focsani


Si traficul in municipiul Focsani a devenit infernal ieri dupa-amiaza. Multi soferi nu au stiut ca "pe jos" este un adevarat patinoar si au ajuns sa urce cu masinile pe trotuare sau sa produca tamponari. Pe bulevardele din oras s-a circulat cu viteza foarte mica, soferii intelegind ca aceasta este singura sansa pentru a nu ajunge la spital si cu masina in service. Fostul viceprimar Neagu Nistoroiu a fost implicat intr-o tamponare tot din cauza vremii. De asemenea "minati" de timpul nefavorabil, inspectorii de la Autoritatea Rutiera Romana au actionat pe sosele si au aplicat mai multe amenzi soferilor gasiti in neregula. Autoritatile ii sfatuiesc pe focsaneni sa lase masinile acasa daca se pot deplasa pe jos sau cu transportul public. In ciuda vremii, judetul nu se afla aseara sub incidenta codului galben. Pentru aceste zile, Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat intensificari ale vintului si ninsori viscolite in sudul si sud-estul tarii. (Dan CHIRIAC)







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.