Ultima oră

POLITICA: Guvernul a decis declasificarea ultimelor documente din dosarul Revolutiei

Ziarul de Vrancea
9 mar 2010 426 vizualizări
Am decis astazi declasificarea ultimelor documente din dosarul Revolutiei din decembrie 1989", a anuntat prim-ministrul Emil Boc la finalul sedintei de guvern de marti. Premierul a precizat ca documentele vor fi publicate in Monitorul Oficial si vor putea fi consultate de toate partile interesate.

"


"Prin hotararea de guvern adoptata, am declasificat documentele din Dosarul Revolutiei care aveau calificativul secret de stat, secret si strict secret", a declarat Emil Boc, potrivit Agerpres, precizand ca informatiile dezvaluite nu mai pot prejudicia persoanele implicate.


Guvernul a decis la 10 februarie, la solicitarea Ministerului Apararii Nationale, sa declasifice mai multe documente privind Revolutia din decembrie 1989. "La solicitarea Ministerului Apararii Nationale, Guvernul a desecretizat, prin hotarare, mai multe acte privind Revolutia din decembrie 1989. Atat hotararea de guvern, cat si documentele desecretizate vor fi publicate in Monitorul Oficial", a declarat la acea data, pentru Mediafax, seful SGG.


MApN a precizat tot atunci ca au fost declasificate 7617 file din documente cu nivel de clasificare "secret de stat" emise de Ministerul Apararii Nationale. La 15 ianuarie, MApN a declasificat 1.989 de documente continand 2.684 de file referitoare la Revolutie.


Ministrul Gabriel Oprea informa la 1 martie ca in data de 10 martie vor fi declasificate si ultimele documente solicitate de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si de catre Asociatia 21 Decembrie 1989.


REFERINÃE

Teodor Maries sustine ca n-a primit toate actele privind Revolutia si ca va intra in greva foamei

Dan Voinea la RFI : Dosarele Revolutiei sunt aproape gata, dar nu au fost finalizate din cauza presiunilor politice

AUDIO VIDEO Laura Codruta Kovesi: Speram sa finalizam dosarele Revolutiei, in care este urmarit penal Ion Iliescu, chiar in cursul acestui an

20 de ani de la Revolutie: eroii mor, cei care au luptat se intorc acasa si oportunistii ies in prim-plan

Ion Iliescu: Toata tara ar protesta, daca as fi inchis pentru Revolutie


de V.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.