Ultima oră

DIASPORA: Sex flatrate: Romance plecate ca bucatarese in Germania, fortate sa se prostitueze in bordeluri

Ziarul de Vrancea
9 mar 2010 795 vizualizări
Duminica a avut loc o razie de proportii la 44 de bordeluri si adrese suspecte din Germania, Romania si Spania. 780 de politisti si vamesi au luat parte la actiunea initiata de procuratura din Stuttgart. Anchetatorii au depistat o retea de traficanti de carne vie, care ademenea femei din Romania pentru munca in gastronomie si le plasa ca prostituate in bordelurile germane.


Dupa declaratiile procuraturii din Stuttgart, citate in mass-media germana, "intre arestatii de duminica se afla si capul retelei, pe care o dirija din ascunzisul sau din Spania". Acesta a fost localizat sambata la Madrid si arestat de grupul de interventie Hummer, in colaborare cu autoritatile spaniole.


Sex de voie si de nevoie


In Germania au fost cercetate case de toleranta din landurile Baden- Württemberg, Brandenburg, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen si Rheinland- Pfalz. La bordelurile din Heidelberg, Schönefeld, Recklinghausen, Kaiserslautern si Barsinghausen anchetatorii au dat peste asa-numita oferta de "sex flatrate", prin care pentru o taxa unica, clientii pot beneficia la discretie de serviciile damelor de companie.


Femeile care lucrau ca prostituate in bordeluri nu erau angajate, ci trebuiau sa se inregistreze si sa lucreze ca persoane fizice autorizate. Astfel, desi ele erau initial ademenite pentru o angajare in gastronomie, ele aterizau la "Puff-uri" (bordeluri), unde nu li se plateau nici salariile promise, nici asigurari sociale.


Patronii si administratorii acestor bordeluri nu plateau, in consecinta, nici impozit pe salarii catre statul german. Dupa informatiile anchetatorilor, multe dintre femeile odata intrate "in hora" nu mai puteau scapa, fiind amenintate cu represalii asupra familiilor ramase in tara.


Sex tarifar


Pentru 70 de euro ziua, sau 100 de euro noaptea, clientii bordelurilor cu tarife fixe (flate-rate) si oferta all-inclusive primeau dreptul la servicii sexuale de orice natura si cat de des vor. Acesta era conceptul de afacere al bordelului Pussy Club din Stuttgart-Fellbach, al carei patroana, Patricia Floreiu, se afla din vara anului trecut, in proces.


Intre cele 70 de angajate ale sale, majoritatea erau prostituate romance, care nu puteau refuza, in cadrul platii "tarifare", nici o pretentie a vreunui client. In opinia multor nemti si a autoritatilor germane, aceste practici de bordel sunt umilitoare si favorizeaza exploatarea prostituatelor.


Anchetatorii au luat sub lupa aceasta activitate in vara anului trecut, suspectand "trafic intensiv de persoane cu femei din Romania, in scopul exploatarii sexuale". In 2009, la tribunalul din Stuttgart a inceput procesul administratorilor fostelor bordeluri "Pussy-Club" din Stuttgart- Fellbach, Heidelberg, Wuppertal si Berlin-Schönefeld.


Ministrul Justitiei din landul Baden-Württemberg, Ulrich Goll (FDP), a descris aceste bordeluri, in care se ofera sex la discretie pentru o taxa fixa, "o afacere dura, dirijata de criminalitatea organizata. "Nu am nimic impotriva bordelurilor normale, insa aceste Puff-uri \'flat-rate\' lezeaza demnitatea umana. Exista suficiente mijloace legale pentru a ingradi aceste modele de afaceri" a declarat el anul trecut, referitor la Pussy-Cluburi.


Klaus Bayerl, expert in trafic de persoane si criminalitate in cadrul retelelor de prostitutie, a spus ca acestea "incearca sa creeze o imagine de legalitate". "Mediul este insa acelasi", a adugat el, referindu-se la cele peste 60 de "bordeluri de wellness" care au rasarit in Germania, dupa legalizarea prostitutiei.


Un business profitabil


Statistici neoficiale indica aproape o jumatate de milion de prostituate care lucreaza in Germania, unde prostitutia a fost legalizata in anul 2002. La peste un milion si jumatate de barbati este evaluata cifra clientilor care beneficiaza de serviciile acestora. Venitul anual adus de "intreprinderea pe orizontala" este evaluat la peste 15 miliarde de euro, comparabil cu cel al unui mare concern industrial.


Lunar, venitul unei prostituate in Germania ar ajunge la 1.000-1.500 de euro, desi castigul ei mediu pe zi este de 200-300 de euro. Din acesti bani insa, "partea leului" revine proxenetilor. La peste 100.000 de euro este apreciat a fi profitul anual al unui "peste", pe cap de prostituata.


Pe langa acestia, castiga si proprietarii de imobile sau locuinte inchiriate "pentru modele", furnizorii de dessous-uri si accesorii erotice, ca si o intreaga retea de marketing specializata in promovarea ofertei sexuale in mass-media, prin intermediul telefoniei mobile si pe internet.



de Dani Rockhoff HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.