Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 09.03.2010: Cine sunt miliardarii din spatele relatiei Romania-Moldova; Iese Curtea Constitutionala din zod

Ziarul de Vrancea
9 mar 2010 468 vizualizări
Bugetul Capitalei, "aranjat peste capul "prostimii ; The Hurt Locker, dezamorsat de genistii romani

The Hurt Locker, dezamorsat de genistii romani


Un nou parteneriat militar, romano-american: genistii nostri si cei de peste Ocean s-au pus de acord: The Hurt Locker, un film copilaros din punct de vedere tehnic. "Ce adrenalina?! Pai il iei si-l trimiti la refacere, la psihiatru, nu ingrosi tusele-astea posttraumatice asa de tare, incat sa ma faci sa cred ca fiecare actioneaza la ordinul adrenalinei", se infierbanta Alex, genist al Jandarmeriei Romane, urmarind scenele hard din The Hurt Locker, in care un "omolog" american se joaca nebuneste cu bombele presarate pe strazile din Bagdad. Sunt cateva ore de cand productia a castigat sase statuete Oscar, printre care si distinctia de cel mai bun film, si genistii romani sunt "la datorie", in sala de Consiliu din Baneasa, urmarind pe un laptop, cu pixul in mana, derularea evenimentelor. Integral in Gandul.


Profesorul din fereastra de Yahoo Messenger


Mai multe cadre didactice de la scoli din Capitala si-au umplut lista de Messenger cu adresele elevilor pe care-i ajuta astfel la teme si le dau sfaturi. Mai mult decat un profesor. Mai degraba, un meditator pentru elevul care are dificultati la rezolvarea temei, care vrea un sfat cu privire la lectura particulara sau, pur si simplu, un confesor. Acestia sunt dascalii care ii iau pe elevi acasa virtual, prin intermediul ferestrelor de Messenger. Pentru proiectele pe care le fac pe echipe intra in "conferinta", daca au de comunicat ceva pentru intreaga clasa - dau "mass". Elevii sunt incantati ca exista profesori care trec de la catedra in lumea "emoticoanelor", iar dascalii simt ca stabilesc o relatie speciala cu copiii, scrie EvZ.ro.


PDL se face ca uita de dosarul "Antonie Solomon"


Aplicand "reteta Gutau", democrat-liberalii nu se grabesc sa ia o decizie politica in privinta primarului Craiovei, ramas in arest pentru 29 de zile. Dosarul "Antonie Solomon" ramane doar pe agenda instantelor, nu si pe cea a conducerii PDL, care nu pare a se grabi in a lua vreo decizie in cazul primarului Craiovei, ramas in arest preventiv pentru 29 de zile, prin hotarare a Curtii de Apel Pitesti. Dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, vicepresedintele democrat-liberalilor Cezar Preda sustinea ca situatia lui Antonie Solomon va fi discuta in sedinta conducerii partidului, ieri aceasta a fost ignorata total de liderii PDL, scrie EvZ.ro.


Bugetul Capitalei, "aranjat" peste capul "prostimii"


Banii rezultati din taierea subventiilor pentru apa calda acordate pana acum de primarie ar urma sa fie folositi pentru infrumusetarea orasului. Dezbaterea cu alegatorii e facuta de forma. Sunt bani pentru renovarea fantanilor arteziene si a parcurilor Capitalei, dar nu si pentru sub ventionarea apei calde. In timp ce pentru aceasta facilitate nu se mai gasesc fonduri, se vor cheltui 60,5 milioane de lei pentru lucrari de infrumusetare a centrului orasului. Un calcul al edilului-sef Sorin Oprescu arata ca din suma de 970 de milioane de lei (totalul subventiilor pe 2009) se economisesc prin eliminarea subventiei la apa 291 de milioane de lei. Integral in EvZ.ro.


Cine sunt miliardarii din spatele relatiei Romania-Moldova


Relatiile dintre Romania si Republica Moldova nu vor putea ocoli interesele oligarhilor din aceasta tara. Miliardarii moldoveni isi datoreaza succesul, in principal, legaturilor stranse cu puterea sau cu fostul KGB. Cei mai cunoscuti oligarhi de peste Prut sunt Oleg Voronin si Chiril Lucinschi, fiii unor fosti presedinti, precum si fostul premier Ion Sturza. Un factor-cheie al relatiilor viitoare dintre Romania si Moldova il reprezinta oligarhii care controleaza o buna parte din economia Republicii de peste Prut. Afacerile si interesele acestora in zona ar fi greu de ocolit, avand in vedere influenta pe care o au in Moldova. Cine sunt, asadar, oligarhii ale caror averi "" castigate in cea mai saraca tara europeana, potrivit datelor oficiale "" i-ar face sa paleasca de invidie pe multi dintre bogatasii planetei? Integral in Romania Libera.


Haiducia statului in 2010: ia de la bolnavi si da la fotbalisti


In lupta cu criza, autoritatile locale taie alocatiile bugetare destinate elevilor si persoanelor cu handicap, dar nu renunta la sponsorizarea echipelor de fotbal si nici la finantarea cu sute de mii de euro a unor campanii de cosmetizare a imaginii. Constrangerile provocate de criza financiara genereaza in teritoriu masuri discutabile, pe care autoritatile locale le iau insa fara sa clipeasca. In mai multe judete, in capul listei de sacrificati au fost plasati elevii si insotitorii persoanelor cu handicap, doua dintre cele mai vulnerabile categorii sociale. Integral in Romania Libera.


Iese Curtea Constitutionala din zodia PSD?


Indiferent de nominalizarile pentru cele trei posturi vacante, schimbarile din 2010 ar putea duce la iesirea CCR din tabara PSD. PSD il vrea pe Valer Dorneanu judecator la Curtea Constitutionala din partea Camerei Deputatilor. Din partea Senatului, numele cel mai sonor este Teodor Melescanu, deocamdata in cautare de sustinatori mai puternici decat PNL. "Daca se pune aceasta problema, cu tot dragul", a spus Crin Antonescu, intrebat daca va sustine candidatura lui Teodor Melescanu pentru un post de judecator al Curtii Constitutionale. Vicepresedinte PNL pana la congresul de sambata, Teodor Melescanu a ramas fara nici o functie in conducerea partidului, dar este vicepresedinte al Senatului si s-a declarat interesat de postura de arbitru asupra legilor si luptelor politice din Romania. Integral in Romania Libera.


Primaria nu va mai subventiona apa calda


Cu cat va creste factura. Oprescu intentioneaza sa scumpeasca de trei ori apa calda si sa investeasca 35,3 milioane de euro in fantani arteziene si un circuit turistic. In 2010, Primaria Capitalei va avea un buget de 5,6 miliarde de lei. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, ieri: "Din intregul buget, jumatate reprezinta subventiile pe care trebuie sa le platim pentru transportul in comun si caldura. Pentru investitii ne mai raman 1,25 miliarde de lei. Avem bani pentru terminarea lucrarilor la Pasajul Basarab si stadionul Lia Manoliu, dar si pentru continuarea investitiei in Centrul Istoric, spitale sau scoli". Integral in Gandul.


Care sunt cele mai ieftine masini din programul Rabla


Dupa introducerea sistemului cu cele trei prime de casare, programul de innoire a parcului auto incepe sa functioneze. Pe piata sunt cel putin 10 modele de la marci diferite care costa sub 10.000 euro cu TVA. Cele trei cupoane pe care le poate da o persoana in schimbul unei masini noi par sa fi dezghetat programul Rabla. Cel putin pana la sfarsitul acestei luni dealerii se bat in oferte care mai de care mai avantajoase, in reduceri, bonusuri sau prelungiri ale perioadei de garantie. Loganul ramane cea mai ieftina masina, prin programul Dacia Avantaj, la 1 euro pe zi sau 3.400 euro si trei prime de casare, pentru versiunea Ambiance 1,4 MPI si 75 CP. In jurul aceluiasi pret, Chevrolet vinde vechiul Spark, cu 3.575 euro cu TVA si cele trei prime de casare, fiind cea mai buna oferta de pe piata la o masina cu aer conditionat. Integral in Gandul.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.