Ultima oră

Viitorii politisti fac practica in Vrancea, dar lucreaza in alte judete

Dan Chiriac
9 mar 2010 696 vizualizări
u putini absolventi din ultima promotie s-au intors in judet u citeva radare de la Circulatie vor fi trimise la posturi, anunta seful de la Ordine Publica

Posturile de politie din judet se confrunta in continuare cu deficit de personal, in acest moment fiind localitati unde activitatea este coordonata de un singur politist, asa cum se intimpla la Vrincioaia. Criza vine ca urmare a faptului ca Ministerul de Interne nu a directionat ultima promotie catre Vrancea, desi la ora actuala, potrivit conducerii Politiei, sint aproximativ 70 de posturi vacante. Cei care doresc sa devina politisti isi depun dosarele la politia vrinceana, dupa care merg sa se instruiasca la Scolile de Politie. Judetul nostru a incadrat pentru scolarizare 46 de tineri pentru scolile de agenti, insa in judet s-au intors foarte putini, motiv pentru care deficitul se mentine, dupa cum a recunoscut si comisarul sef Sandel Doaga, fostul sef al politiei vrincene, cu citeva zile inainte de pensionare. Nici in privinta ofiterilor de politie situatia nu este mai buna. Nici un absolvent al Academiei de Politie nu a fost directionat spre Vrancea in acest an, pentru ca alte inspectorate din tara, in frunte cu Bucurestiul, aveau un deficit mai mare de cadre. Totusi, in aceasta perioada, 57 de elevi de la Scolile de Politie din tara fac practica la IJP Vrancea. Acestia ajuta agentii de politie de la diferite formatiuni sau de la posturile de politie in diferite actiuni. "Sint si multe fete printre acestia. In acest moment, la posturi lucreaza in jur de 30 de politiste. De asemenea, asteptam ca in vara anului 2010 sa avem o noua promotie de agenti, printre absolventi aflindu-se si mai multe fete", ne-a spus comisarul sef Vasile Marin, seful de la Ordine Publica. Acesta recunoaste ca in mediul rural exista inca criza de personal, dar spune ca activitatea se desfasoara totusi in conditii optime. "Ne descurcam cu oamenii pe care ii avem. Sediile posturilor sint OK in acest moment. Avem inca probleme la Virtescoiu si Obrejita, unde avem terenuri, dar nu avem fonduri pentru constructii. Speram ca prin politica ministerului sa reusim sa gasim si fonduri pentru construirea acestora. Si la autoturisme stam bine, iar trei sau patru radare de la rutier vor fi trimise in mediul rural. Unul deja a ajuns la Vulturu si este folosit pentru traficul de pe DN 23", a detaliat seful Serviciului de Ordine Publica, Vasile Marin. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.