Ultima oră

AUTO:Soferii romani cer ajutor si pe forumurile din strainatate:Se pot depista noile radare?

Ziarul de Vrancea
8 mar 2010 683 vizualizări
Noile echipamente ale Politiei nu par sa fie chiar atit de "invizibile". Pe forumurile de specialitate exista pagini intregi despre cum functioneaza, dar si despre detectoarele care le pot "vedea". Un detector performant care sa aiba incorporata functia POP ajunge pina la 1.800 de lei. Oricum, detectia depinde mult de modul in care vor folosi politistii radarul: pe manual sau pe automat.

Nici nu au fost inca scoase pe strazi ca forumurile s-au umplut deja de sfaturi despre cum pot fi "pacalite" noile radare din dotarea Politiei Rutiere. Unii dintre soferii romani au postat in engleza si pe forumurile de specialitate din strainatate pentru a se interesa de modul de detectie. Cum putem lupta impotriva lor? Ce modele de detectoare folositi impotriva BEE III?, erau citeva intrebari puse saptamina trecuta pe forumul www.radardetector.net.


"Radarele BEE III au doua faze de functionare: detectia si inregistrarea. Prima poate fi manuala sau automata. In aceasta faza, radarul emite unde, pentru ca altfel nu ar avea cum sa stabileasca viteza unei masini. Emisia este insa foarte scurta, in fascicule scurte - milisecunde, repetate. Un detector radar de calitate le receptioneaza si avertizeaza. Asta inseamna ca urmeaza un radar", explica un utilizator al site-ului politisti.ro. Semnalul de detectie are o durata de 67 de milisecunde, iar viteza apare aproape instantaneu pe ecran, fara a fi inregistrata. Daca aparatul radar este setat pe modul "manual", politistul poate uza de functia "instant-on" si actioneaza radarul in momentul in care autoturismul "tinta" se apropie la o distanta mica. Daca radarul este setat pe modul "automat" (sau POP), in faza de detectie acesta emite rafale scurte de unde, la interval de cite 2 - 3 secunde. "Daca este pe «automat», POP, radarul declanseaza singur sistemul

imediat ce in faza de detectie s-a descoperit ca masina

vizata a depasit limita de viteza setata. Va porni cu minim 30 de secunde inainte inregistrarea video", mai precizeaza utilizatorul site-ului citat.


Detectoare scumpe contra radare noi


Pe piata de profil exista mai multe tipuri de detectoare care au incorporat modul de functionare POP si care, potrivit site-ului specializat radardetector.net, pot avertiza soferul inca din perioada de detectie a radarului. Unul dintre acestea este Valentine One (sau V1), care poate detecta aparatele radar, atit aflate in fata autoturismului, cit si cele care vin din spate, avind receptori in ambele sensuri. Detectorul indica atit numarul aparatelor radar (daca sint dispuse in cascada), cit si directia din care vine semnalul. Pretul unui astfel de dispozitiv poate ajunge si pina la 1.800 de lei. Site-ul amintit recomanda si alte modele de detectoare radar, care pot "prinde" semnalele date de radarul Politiei in modul POP. Unul dintre acestea este Whistler Pro 78, care poate ajunge la un pret

de 800 de lei. Un alt detector capabil sa invinga radarul Politiei este Escort Passport 8500 X50 Euro, al carui pret poate ajunge la peste 1.200 de lei.


Potrivit site-ului specializat radartest.net, in functie de marca si modelul detectorului, semnalele POP pot fi percepute de la distante intre 450 si 1.300 de metri. "Patru din cele cinci modele testate au fost capabile sa repereze aceste semnale, unele la o distanta apreciabila. Oricare dintre modelele testate poate detecta radarul cind aceste opereaza in modul «continuu»", se precizeaza pe pagina de internet.


Sursa:www.ziaruldeiasi.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.