Ultima oră

EUROPA: Ciolos replica ziarului L'Humanite

Ziarul de Vrancea
8 mar 2010 552 vizualizări
"Am nationalitatea romana si Romania este statul membru care a propus candidatura mea pentru postul de comisar european"

"Articolul dumneavoastra pune sub semnul intrebarii angajamentul meu european, sugerand ca as fi "un al doilea comisar francez". (...) Asa cum am declarat in repetate randuri, inclusiv in cursul recentei mele vizite in Franta, vreau sa subliniez ca angajamentul meu fata de Uniunea Europeana merge dincolo de atasamentul fata de un stat membru sau altul", arata comisarul european Dacian Ciolos intr-un drept la replica trimis ziarului L\'Humanite. In publicatia franceza a aparut vineri un comentariu in care Ciolos e calificat drept "al doilea comisar francez", argumentandu-se cu educatia sa facuta in Franta, prietenia cu Barnier si faptul ca are o sotie frantuzoaica.


"Am nationalitatea romana si Romania este statul membru care a propus candidatura mea pentru postul de comisar european. N-am avut niciodata o alta nationalitate. Faptul ca am facut studii in Franta nu ar trebui sa puna la indoiala nici nationalitatea, nici angajamentul meu european impartial. Regret profund insinuarile facute pe aceasta tema in articolul la care ma refer", mai arata comisarul european in dreptul la replica trimis publicatiei din Hexagon.


L\'Humanite a aratat ca participarea lui Dacian Ciolos la deschiderea salonului international de Agricultura de la Paris este un semnal clar in sustinerea ideii de la care a pornit articolul, cu atat mai mult cu cat autorul acestuia sustine ca inaugurarea evenimentului trebuia sa o faca initial presedintele francez Nicolas Sarkozy si a facut-o Ciolos in locul sau.


"Pentru informarea dumneavoastra, mentionez ca am venit in Franta pentru a participa la un eveniment agricol major, la invitatia ministerului francez, si nu "in locul cuiva". A insemnat pentru mine sa vin in intampinarea lumii agricole si agro-alimentare franceze, in toata bogatia si diversitatea ei", a replicat Dacian Ciolos.


Comisarul a aratat ca a raspuns invitatiei la eveniment asa cum a facut-o si in Spania, Germania sau Ungaria, in calitate de comisar european.


"V-as fi recunoscator daca in analizele pe care le faceti ati tine mai bine cont de ceea ce zic si fac in calitate de membru al Comisiei Europene", mai arata comisarul pentru agricultura in dreptul la replica trimis L\'Humanite.


de Anne-Marie Blajan HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.