Ultima oră

POLITICA: Politic Show 08.03.2010: Victoria lui Antonescu in PNL - razboi total cu PDL; Sulfina Barbu:

Ziarul de Vrancea
8 mar 2010 420 vizualizări
Sulfina Barbu: Geoana ar zbura in secunda doi, daca s-ar organiza un referendum de demitere a sa; Cine a castigat la congresul PNL alaturi de Antonescu; Se cauta noi recruti. Nastase prelungeste cu inca o luna oferta marii intrari in PSD

Victoria lui Antonescu in PNL "" razboi total cu PDL


Realegerea lui Crin Antonescu in fruntea PNL, cu 986 de voturi "pentru" si numai 258 "impotriva", intareste actuala configuratie politica din Parlament. Orice apropiere intre PDL si PNL in actuala legislatura este exclusa. PDL transmite ca adevaratul castigator al congresului PNL este Victor Ponta, care si-a asigurat prin Crin Antonescu sprijinul liberalilor. PNL este insa pe cale sa devina si concurentul PSD in incercarea declarata de a deveni "partid major de 30%". Integral in Romania Libera.


Sulfina Barbu: Geoana ar zbura in secunda doi, daca s-ar organiza un referendum de demitere a sa


Deputatul PDL Sulfina Barbu sustine ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, incalca "grav si repetat" Constitutia, opunandu-se implementarii rezultatelor referendumului, opinand ca daca s-ar organiza un referendum de demitere a acestuia, liderul PSD ar zbura "in secunda doi", transmite NewsIn. "De la inceputul sesiunii parlamentare, presedintele Senatului a incalcat grav si repetat Constitutia opunandu-se fatis aplicarii vointei suverane a romanilor, manifestata prin votul de la referendumul pentru unicameral si reducerea numarului de parlamentari. Daca acum, dupa o luna de cand Mircea Geoana blocheaza reducerea numarului de parlamentari, s-ar face un referendum pentru schimbarea presedintelui Senatului, oare care ar fi rezultatul?" Integral in Romania Libera.


Cine a castigat la congresul PNL alaturi de Antonescu


Andrei Chiliman si Relu Fenechiu sunt doi dintre liderii PNL care si-au consolidat influenta in urma congresului. Alegerile interne din PNL au polarizat atentia in jurul victoriei lui Crin Antonescu in fata lui Ludovic Orban, cu 986 voturi contra 357. Pe langa un nou mandat in fruntea PNL, pana in 2012, Antonescu a obtinut si votul congresului pentru o echipa pe care el a format-o. Congresul a insemnat si cresterea influentei unor vicepresedinti sau intrarea in conducere a unor nume noi, scrie EvZ.ro.


Se cauta noi recruti. Nastase prelungeste cu inca o luna oferta marii intrari in PSD


Campania "Primavara portilor deschise in Kiseleff" capata consistenta. Dupa Ponta, Adrian Nastase se face garantul tuturor doritorilor sa imbrace tricoul social-democrat. "Victor Ponta si-a asumat responsabilitatea de a oferi o recomandare oricui va dori intrarea in partid in prima luna de la lansarea acestei modalitati de inscriere. Ma pun la randul meu, la dispozitia voastra pentru astfel de recomandari, in cea de-a doua luna, daca va fi nevoie" scrie pe blogul sau fostul si probabil noul presedinte al Consiliului National al PSD, Adrian Nastase. Integral in Gandul.


In editorialul "De ce face Basescu", Lelia Munteanu scrie: "Nici analistii nu-s normali"


"Ca de ce tace Basescu. Cand dadea pe goarna, ca de ce vorbeste. Cum o-ntoarce saracu\', nu-i bine. Sambata l-a trimis nevasta, cu lista, la cumparaturi. Oameni suntem. Hop si analistii: isi face imagine, vrea sa puna in umbra pastarnacului Congresul PNL. Tace si-ndeasa in sacosa. Nu vrea sa zica, inghesuit printre rafturi, ce-a facut in Afganistan. Si e cam palid. Nu cumva"¦? Si ce cautau sepepistii cu el in supermarket. Va dau o veste proasta si una fireasca. Aia proasta: Traian Basescu e presedintele Romaniei. Aia fireasca: nu poate umbla dupa el cu gorile de Gabon, ca pana acasa ii beau berile si-i mananca bananele din punga." Integral in Gandul.


In editorialul "Independentii, un pericol pentru PDL", Silviu Sergiu scrie: "Grupul parlamentarilor independenti, un proiect politic gandit ca un mijloc eficient de a subrezi PSD si PNL, risca sa se intoarca impotriva PDL. Pe zi ce trece, grupul condus de ministrul apararii, Gabriel Oprea, devine o problema din ce in ce mai mare pentru democrat-liberali. In consecinta, PDL-istii au gandit o strategie, despre care "Evenimentul zilei" a scris pe larg, strategie menita a mai taia elanul independentilor. O prima componenta a acestui plan este deja vizibila. Ultimii parlamentari care au plecat din opozitie pentru a ajunge la putere, pe usa din dos, au evitat sa faca un popas in grupul independentilor, ceea ce inseamna ca oferta PDL a fost una directa. Este cazul lui Viorel Balcan (ex-PSD) si Ioan Timis ( ex-PNL)." Integral pe EvZ.ro.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.