Ultima oră

Primarul Mazare, judecat la Galati

Nicoleta Cristea
8 mar 2010 732 vizualizări
Incompatibilitatea lui Radu Mazare, primarul Constantei, va fi analizata de magistratii Curtii de Apel Galati.

Dosarul edilului a ajuns in judetul vecin in urma unei cereri de stramutare admise la Inalta Curte de Casatie si Justitie in octombrie, primul termen la Curtea de Apel Galati fiind stabilit pe 16 luna aceasta. Procesul a luat fiinta dupa ce Mazare a contestat actul de constatare emis de Agentia Nationala de Integritate (ANI) privind nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al incompatibilitatilor. Pe scurt, in vara anului trecut ANI a constatat ca Mazare s-a aflat in incompatibilitate timp de 7 luni, in 2003, cind edilul ar fi fost si administrator la o societate comerciala, Nisipuri SA. ANI a facut public faptul ca , in al doilea mandat, in anul 2003, din 23 aprilie pina pe 6 noiembrie, Mazare a fost, in acelasi timp, si primar si administrator al unei firme. Dupa ce a fost instiintat asupra celor constatate, edilul insa a sustinut ca numele sau apare la Registrul Comertului dintr-o eroare a functionarilor acestei institutii, intrucit in actul constitutiv al societatii el figureaza ca asociat unic, fratele sau, Mihai, fiind de fapt administratorul. Mazare spune ca, atunci cind au fost inregistrate actele la Registrul Comertului, functionarii de aici ar fi gresit numele administratorului, si a fost trecut atit ca asociat unic, cit si ca administrator. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.