Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
6 mar 2010 582 vizualizări
Ministiri din judet

«Batrinele» au «papat» benzina de peste 60.000 de euro


Parcul auto al atelierului de mecanizare din cadrul Primariei Focsani cuprinde 37 de masini si utilaje toate cu o vechime medie de 16,8 ani. Aceste utilaje minuite de 25 de soferi, 3 mecanici si un electrician au fost preluate prin protocol sau achizitionate de la diferite societati din subordinea Primariei sau de la Armata. Ultima «achizitie» a Primariei in anul 2009 a fost un tractor preluat prin protocol de la Liceul nr. 5 care a fost reparat, vopsit, inmatriculat si care acum lucreaza la spatii verzi. Potrivit raportului Directiei de Dezvoltare Servicii Publice in 2009 s-au cheltuit 54.988 de lei numai pentru piese auto, 54.181 de lei pentru materiale si prestari de servicii si 242.274,80 lei pentru carburanti. In total pe benzina si piese auto atelierul mecanic al Primarie Focsani a cheltuit in 2009 nu mai putin de 351.444,52 de lei. (D. GANEA)


La Andreiasu nu s-au platit lefurile din decembrie


Comuna Andreiasu de Jos a primit saptamina trecuta, prin repartizare de la Consiliul Judetean, suma de 190.000 lei, reprezentind cota de 20% pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala. La aceasta suma se adauga alti 245.000 lei, primiti prin intermediul Directiei de Finante. Primarul liberal Ionel Budeanu spune ca la aceste sume pentru anul 2010 se adauga si circa 200.000 lei venituri proprii din taxe si impozite locale. Edilul este multumit de bugetul alocat. "Daca nu am avea restante la studiul de fezabilitate din 2008 pentru Focul Viu, pentru modernizarea unui dispensar si pentru proiectul integrat de la o scoala, ne-am descurca. Cred ca pina in septembrie ne vor ajunge banii", ne-a declarat primarul. Singurul incovenient este ca la primarie nu s-au platit salariile pentru luna decembrie, insa edilul spera ca va rezolva situatia. (M. B.)


Au distrus bunuri de peste 2.000 de lei


Trei tineri din orasul Odobesti vor fi judecati pentru distrugere, dupa ce au stricat si spart mai multe bunuri . Laurentiu Nichita, Ion Oprea si Ciprian Oprea sint acuzati ca, in luna iulie anul trecut, bauti fiind, au distrus 1,5 m de gard in cartierul Unirea, mai multe geamuri, doua porti si arcadele din lemn aflate pe aleea de la intrarea de la o discoteca din oras. Se pare ca incidentul s-a petrecut in conditiile in care tinerii nu au fost lasati sa intre in discoteca. Suparati, cei trei au rupt bucati dintr-un gard si cu acestea au distrus restul bunurilor. In dosar a fost cercetat si un alt patrulea tinar care era cu acestia in seara respectiva, anchetatorii concluzionind ca nu a participat la scandal. Pe linga judecata, cei trei se fac si buni de plata, partile vatamate solicitind ca acestia sa ii despagubeasca. (N. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.