Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
5 mar 2010 568 vizualizări
Saptamina Campania Saptamina curateniei în judetul Vrancea , initiata anul trecut de Consiliul Judetean, în colaborare cu Institutia Prefectului si Primaria Focsani, va continua si in acest an, in perioada 22 - 29 martie.curateniei în judetul Vrancea , la a doua editie

Scopul declarat al manifestarii este incercarea de a igieniza si a curata fiecare localitate si institutie publica in asteptarea Sarbatorilor Pascale. In acest sens, presedintele CJ, Marian Oprisan, face un apel "patriotic" la prefectul Ion Oprea, sefii de institutii, primari, ONG-uri, oameni de afaceri si simpli cetateni sa se alature campaniei. "Fiecare locuitor al judetului trebuie sa duca curatenia dincolo de case, pentru ca o localitate curata inseamna sanatate pentru locuitorii sai si bucurie atit pentru cei care vin in vizita, cit mai ales pentru cei ce traiesc aici zi de zi", transmite Marian Oprisan prin intermediul Biroului de Presa al CJ Vrancea. (M. B.)


Directia de Dezvoltare a inceput taierile de primavara


Plopilor de prin municipiul Focsani li s-a pus gind rau din partea angajatilor de la Directia de Dezvoltare si Servicii Publice din cadrul Primariei. In mai multe zone, incepind cu aceasta saptamina, au fost pusi la pamint mai multi arbori periculosi si inestetici, urmind ca in locul lor sa fie plantati castani. Printre locurile "chelite" de copaci se numara si "maidanul" din spatele Mausoleului Eroilor din cartierul Sud, unde cei de la Dezvoltare, in demersul lor de doborire a copacilor au devastat si parcul. Mesele de tenis de masa au fost spulberatede trunchiurile plopilor. Reprezentantii Directiei de Dezvoltare dau asigurari ca locul de joaca, care nu era autorizat, va fi refacut prin fondurile proprii ale institutiei, iar pe spatiul verde vor fi plantati puieti de castani. (I. C.)


Pasaportul temporar simplu, mai scump


De la inceputul lunii martie s-a scumpit pasaportul temporar simplu. Persoanele care doresc sa obtina acest document trebuie sa scoata din buzunar pentru taxa de pasaport 80 de lei, si nu 64 de lei cum se solicita pina acum. Doritorii vor trebui sa plateasca per total 212 lei, din care 80 de lei contravaloarea documentului, 32 de lei taxa consulara si 100 de lei tariful suplimentar de urgenta, pentru eliberarea in ziua solicitarii. Acest document este valabil un an. De asemenea, un pasaport biometric, care este valabil cinci ani, costa in acest moment 266 de lei. (R. M.)


Mai putine joburi de martisor


Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) are disponibile in perioada 3-10 martie numai 29 de posturi vacante. Numarul a scazut pentru ca patronii din confectii nu mai fac nici o angajare la inceput de martie. Sint libere joburi pentru proiectant sisteme informatice, executor bancar, asistent de nutritie sau reprezentant comercial. De asemenea, se cauta vinzator, vopsitor auto, mecanic utilaj, patiser, sofer, masinist sau muncitor necalificat. Pina pe 17 martie, AJOFM are in oferta 265 de locuri de munca in Spatiul Economic European, intre care 200 de locuri pentru agricultori in Danemarca. Oferta de locuri de munca integrala poate fi consultata la sediul AJOFM. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.