Ultima oră

INTERNATIONAL: Presa in Diagonala 04.03.2010: SUA urmaresc impunerea unor sanctiuni mai drastice Iranului;

Ziarul de Vrancea
4 mar 2010 467 vizualizări
Casatoria intre persoanele de acelasi sex este legala in capitala SUA;Luna are suficienta gheata pentru a sustine viata

SUA urmaresc impunerea unor sanctiuni mai drastice Iranului


SUA au redactat un proiect de rezolutie prin care s-ar impune sanctiuni mai drastice Iranului, sanctiuni centrate pe sectorul bancar, cel de asigurari si in sectorul transportului maritim, iar acum asteapta un raspuns din partea Chinei si a Rusiei pentru a incepe negocierile, potrivit unor diplomati din Consiliul de Securitate ONU. Sanctiunile propuse sunt mult mai dure decat cele impuse anterior, in 2006, intr-un efort de a convinge Iranul sa inceteze procesul de imbogatire a uraniului si de a-l determina sa inceapa negocierea privind parametrii programului sau nuclear. Potrivit diplomatilor citati de The New York Times, noile sanctiuni ar implica interzicerea anumitor tranzactii cu Iranul, in timp ce sanctiunile aplicate acum cer doar exercitarea "vigilentei" si a "retinerii" in tanzactii. Insa, diplomatii au precizat ca aceste sanctiuni nu vor afecta industria petroliera.


Un hot roman din New York a inghitit un stick de memorie cu dovezile incriminatoare


Florin Necula si alti trei romani au fost arestati pe 21 ianuarie langa o banca din cartierul Queens, New York, sub acuzatia de furt. Cei patru furau bani de pe cardurile de credit prin metoda skimming, instaland dispozitive la bancomate, prin care erau copiate datele de pe benzile magnetice ale cardurilor. Insa, la scurt timp dupa ce a fost arestat, Florin Necula s-a ales cu inca un cap de acuzare, dupa ce a inghitit un stick de memorie USB pe care se aflau dovezi incriminatoare fiind in custodia agentilor serviciilor secrete, scrie The Smoking Gun. Dupa ce au fost arestati, Necula si ceilalti romani au fost dusi la un birou al serviciilor secrete din Brooklyn pentru a fi interogati. Aici, de fata cu autoritatile, Necula a luat stickul pe care il avea asupra sa si l-a inghitit, mentioneaza agentul Joseph Borger intr-o declaratie sub juramant. Necula nu a reusit sa elimine obiectul in decurs de 4 zile, iar doctorii au stabilit ca barbatul va avea de suferit daca stick-ul nu este indepartat pe cale chirurgicala. Intr-un final, romanul a fost de acord sa se supuna interventiei. In urma ingerarii obiectului, Necula a fost acuzat si de obstructionarea justitiei.


Casatoria intre persoanele de acelasi sex este legala in capitala SUA


Militantii pentru drepturile homosexualilor au salutat ziua de miercuri, 3 martie, ca un moment hotarator pentru egalitatea drepturilor si o victorie simbolica pentru drepturile homosexualilor, dat fiind faptul ca aceasta este ziua care a marcat legalizarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex in capitala SUA. Washington este al 6-lea loc in care se intampla acest lucru, alaturi de Conneticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire si Vermont. In ciuda faptului ca au pierdut in instanta, adversarii legii vor sa lupte in continuare pentru combaterea ei, scrie The New York Times.


Trei hackeri spanioli, arestati pentru infestarea a 13 mil. de computere


Trei hackeri spanioli, arestati pentru infestarea a 13 mil. de computere. Garda Civila spaniola a anuntat, miercuri, ca trei suspecti au fost arestati in cazul infestarii a 13 milioane de calculatoare cu un virus care permitea extragerea datelor personale si financiare ale proprietarilor, scrie CNN. Suspectii "au copiat date personale si financiare de la persoane, companii si institutii din mai mult de 190 de tari", a spus Garda Civila. In plus, pe langa faptul ca virusul le permitea accesul la aceste informatii, suspectii puteau si sa controleze sistemul in asa fel incat sa organizeze un atac cibernetic la o scara foarte mare folosind calculatoarele infestate. In urma perchizitionarii calculatoareleor care apartineau suspectilor, politia a gasit informatii provenind de la mai mult de 800.000 de utilizatori.


Luna are suficienta gheata pentru a sustine viata


Radarul misiunii spatiale indiene Chandrayaan-1, un satelit de observatie care survoleaza Luna, a identificat un nou depozit de gheata intr-un crater aflat in apropierea Polului Nord al Selenei. Pana in prezent, NASA a descoperit, pe Luna, peste 40 de cratere de mici dimensiuni care contin si apa inghetata. Craterele au diametre cuprinse intre 2 si 15 km, iar apa inghetata are o grosime de cativa metri - asa cum a confirmat si radarul de pe Chandrayaan-1. Cercetatorul Paul Spundis de la Institutul Lunar si Planetar din Houston, S.U.A., estimeaza ca aceste cratere ascund in jur de 600 de milioane de tone de gheata. Daca am echivala aceasta cantitate in combustibil pentru navete spatiale, gheata identificata pana acum pe Luna ne-ar fi suficienta pentru a lansa cate o nava pe zi vreme de 2.200 de ani, a declarat cercetatorul, potrivit Descopera.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.