Ultima oră

AJOFM sprijina patronii pusi pe dezvoltare

Daniel Garleanu
4 mar 2010 1417 vizualizări
Jurnalistii au facut cunostinta ieri cu directorul institutiei

Iozefina Iaru, directorul coordonator al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, a aparut ieri pentru prima data in fata jurnalistilor vrinceni, dupa ce a fost obligata de autoritatile centrale sa mediatizeze unele masuri guvernamentale. Dupa ce a facut cunostinta cu auditoriul, directorul a intrat in subiectul primei sale conferinte de presa. "Dorim sa mediatizam masurile luate de Guvern pentru sprijinirea agentilor economici", a declarat Iozefina Iaru. Masurile despre care a vorbit sint OUG 4/2010 si OUG 13/2010, menite sa stimuleze crearea de noi locuri de munca, sa diminueze somajul si sa protejeze afacerile. Astfel, Ordonanta 4/2010 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala pentru anul 2010 prevede scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale in cazul in care contractul individual de munca se suspenda temporar, total sau partial pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare. Adoptata la aproape o luna diferenta, OUG 13/2010 privind reglementarea unor masuri in vederea stimularii crearii de noi locuri de munca si diminuarii somajului vine in sprijinul agentilor economici care infiinteaza noi locuri de munca. Astfel, angajatorii vor fi scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale pentru persoanele angajate pe posturi nou create. In situatia in care raporturile de munca intre angajat si angajator inceteaza in mai putin de 12 luni, angajatorul este obligat sa platesca sumele de care a fost scutit. Cele doua ordonante au fost initiate la recomandarea autoritatilor europene. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 22 ore, 30 minute, 24 secunde
Cu ce sprijina bre AJOFM patronii ??? Guvernul sprijina , nu AJOFM. AJOFM doar a comunicat o masura guvernamentala. Si despre ce dezvoltare e vorba ? Masura e menita in primul rand sa mentina locurile citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.