Ultima oră

AFACERI: Business report 03.03.2010: Administratia strazilor pierde procese pe banda din cauza gropilor; Statul a blocat tranzactionarea obligatiunilo

Ziarul de Vrancea
3 mar 2010 478 vizualizări
Dezvoltatorii isi platesc constructorii cu apartamente si terenuri; Citroen Survolt, sport si electric la Geneva 2010

Presiunile crizei: Dezvoltatorii isi platesc constructorii cu apartamente si terenuri


Dupa ce dezvoltatorii proiectului UpGround din Pipera au cedat printr-un acord de tip barter 60 de apartamente catre firma Lufin Construct, unul dintre constructorii ansamblului rezidential, capital.ro a descoperit un nou caz, in care dezvoltatorul si-a platit datoriile fata de constructor chiar cu terenul pe care urma sa construiasca un cartier de vile. Compania Viarom Construct, parte a gupului francez Vinci, unul dintre cei mai mari constructori din lume, a aprobat propunerea de preluare a dreptului de proprietate asupra unui teren de la compania cu capital britanic Investment Solutions, pentru a stinge datoriile pe care Helios Development le are la Viarom.


Statul a blocat tranzactionarea obligatiunilor "Rompetrol" pe bursa


Bursa asteapta de peste patru ani ca Guvernul sa aprobe o hotarare prin care obligatiunile "Rompetrol", emise in contul datoriilor bugetare, sa poata fi tranzactionate pe piata de capital. Masura ar fi putut aduce mai repede bani in contul statului, dar ar fi dispersat creditorii "Rompetrol Rafinare", scrie Bursa.


Cine sunt americanii care ar putea investi 300 mil. $


O companie texana, Lufkin, cu afaceri de peste jumatate de miliard de dolari in domeniul echipamentelor si serviciilor pentru industria petroliera si energetica, ar putea realiza o investitie de circa 300 de milioane de dolari pe partea de echipamente industriale, potrivit unor surse din piata, citate de Ziarul Financiar.


Casele noi sunt mai ieftine pentru clientii cu bani cash


Majoritatea dezvoltatorilor imobiliari sunt si astazi dispusi sa mai scada din preturi, dupa ce au facut reduceri, de la caz la caz, cu pana la 20% fata de anul 2008. Argumentul determinant este banul cash, "pus pe masa" in momentul tranzactiei. In fata teancului de bancnote, nimeni nu poate ramane indiferent, astfel ca unii dezvoltatori accepta si o suma cu 10% mai mica decat cea solicitata initial. Mai putin dispusi sa negocieze sunt cei care au finalizat deja proiectul integral si au dat apartamentele in folosinta, scrie evz.ro.


Administratia strazilor pierde procese pe banda din cauza gropilor


Administratorii strazilor incep sa contabili­zeze sute de procese cu firmele de asigurari pentru daunele auto provocate de gropi. Asiguratorii au inceput in ultimii ani sa recupereze o parte din despagubirile platite clientilor cu polite Casco pentru repararea masinilor avariate din cauza gropilor si santurilor din drumuri. Obtinerea sumelor platite clientilor de la institutiile vinovate de starea proasta a drumurilor se face cu ajutorul instantelor de judecata. Pentru a castiga procesele sunt necesare insa probe care, de multe ori, sunt dificil de adunat, scrie capital.ro.


Te-ntinzi la net in roaming? Operatorul te trage de maneca


Companiile de telefonie mobila care activeaza in Romania se aliniaza la prevederile unei reglementari a Uniunii Europene care le obliga sa-si atentioneze clientii atunci cand valoarea navigarii pe net in roaming depaseste un anumit prag convenit anterior. Orange Romania a anuntat ieri ca a lansat un serviciu gratuit prin care clientii isi pot stabili anumite praguri pentru consumul de date in roaming in tarile UE si prin intermediul caruia sunt informati atunci cand se apropie de pragul ales, scrie Gandul.


De ce au reziliat romanii polite de asigurare de 100 milioane de euro in 2009?


omanii au incasat anul trecut 418 mil. lei (100 mil. euro) din rascumpararea asigurarilor de viata, aproape dublu fata de 2008, arata datele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Rascumpararea reprezinta rezilierea politei de asigurare inainte de termen, iar in urma acestei rezilieri clientul incaseaza o suma de bani. De multe ori suma incasata este mai mica decat valoarea primelor achitate, mai ales atunci cand polita este reziliata la mai putin de zece ani de la incheierea acesteia, scrie Ziarul Financiar.


Masina Anului 2010 in Lume - se cunosc cele trei finaliste


Astazi, in cadrul Salonului de la Geneva, a fost anuntata lista scurta, cu cele trei modele ramase in cursa pentru unul dintre cele mai prestigioase titluri din industria auto la nivel mondial, cel de Masina Anului in Lume. Lista initiala de 30 de modele au fost redusa progresiv, iar acum au mai ramas in cursa urmatoarele modele (in ordine alfabetica): Mercedes-Benz Clasa E, Toyota Prius si Volkswagen Polo, scrie 24auto.ro.


Citroen Survolt, sport si electric la Geneva 2010


Survolt este rezultatul cercetarilor Citroen pentru a descoperi vehiculule electrice distinctive si originale, al caror prim rezultat a fost conceptul Revolte, prezentat la Salonul de la Frankfurt din septembrie 2009. Survolt porneste de la valorile initiale, dar propune o viziune radical diferita: o combinatie perfecta intre stralucire si estravaganta, cu un impuls dinamic ce aminteste de motorsport, scrie StiriAuto.ro.



de I.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.