Ultima oră

POLITICA: Politic Show 03.03.2010: PDL si-a legalizat suveica politica in deconcentrate; Azi in Timisoara, miine imobiliare PD-L in toata tara

Ziarul de Vrancea
3 mar 2010 398 vizualizări
Orban: sansele unei aliante au scazut dupa alegerea lui Ponta; Cazurile Gutau si Nastase. O comparatie

PDL si-a legalizat suveica politica in deconcentrate


Democrat-liberalii s-au dat ieri peste cap pentru a-si impune in parlament legea care le permite conservarea posturilor din teritoriu pentru clientela politica, pe care "a spoit-o" in functionarime publica. Cu deputatii PSD si PNL afara din sala in semn de protest, PDL si-a trecut legea, dupa ce in prealabil a impus votul prin ridicare de maini si nu electronic, care le-ar fi putut ridica probleme si de cvorum, si de adoptare. Manevra, care le-a asigurat unanimitatea celor prezenti, a starnit din nou revolta opozitiei, PSD, PNL si PC anuntand ca vor contesta actul normativ la Curtea Constitutionala, scrie EvZ.


Liberalii initiaza doua motiuni simple - una pe sanatate, cealalta pe mediul de afaceri


Viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a anuntat, marti, ca liberalii vor depune in aproximativ doua saptamani o motiune simpla pe sanatate, iar peste o luna vor depune o alta motiune simpla, privind mediul de afaceri in functie de momentul in care vor fi lansate modificarile la Codul Fiscal. Deputatul PNL a explicat ca liberalii au constatat ca "bugetul alocat Sanatatii in anul 2010 nu va ajunge decat cel mai tarziu pana in luna iunie", scrie Gandul.


Azi in Timisoara, miine imobiliare PD-L in toata tara


Partid serios, aflat la guvernare, PD-L are si o "organizatie a oamenilor de afaceri PD-L", condusa de deputatul de Timis Alin Augustin Florin Popoviciu. Si cum afacerile astea sint uneori viciu, Popoviciu si-a numit seful de campanie de la parlamentare (din colegiul Sinnicolau, unde si-a anuntat Base candidatura), consilierul judetean Gheorghe Prenuca, pe postul de sef al organizatiei oamenilor de afaceri PD-L Timis, scrie Academia Catavencu.


Orban: sansele unei aliante au scazut dupa alegerea lui Ponta


Peste cateva zile, la Congresul PNL, Ludovic Orban va incerca sa castige functia de presedinte in fata actualului lider Crin Antonescu. Ramane de vazut daca va duce planul pana la capat, in conditiile in care anul trecut cei doi si-au unit fortele pentru a-l debarca pe Calin Popescu- Tariceanu.

EVZ: Cum s-a ajuns la competitia dintre dumneavoastra si domnul Antonescu pentru sefia PNL?

Ludovic Orban: Eu nu am dorit aceasta competitie, dar nici nu pot sa accept ca un proiect pe care il consider contrar spiritului liberal, contrar principiilor fundamentale ale democratiei, sa fie adoptat de PNL. Integral in EvZ.


Iliescu 80 face pace cu partidul. "Mi-a placut Ponta, e mai organizat decat Geoana"


Impresiile dupa prima sedinta cu noul lider al PSD l-au facut pe Ion Iliescu sa-si reconsidere anuntata retragere. "Am fost ieri la CEx. Mi-a placut Ponta. Este mai organizat decat Geoana. Mai la obiect. O sa fie bine", a declarat Iliescu, ieri dimineata, pentru Gandul.


In "Cazurile Gutau si Nastase. O comparatie", Mircea Marian considera ca este "stranie toleranta judecatorilor de la Inalta Curte fata de Adrian Nastase, macar prin comparatie cu viteza cu care l-au expediat la puscarie pe fostul primar Mircea Gutau. Procesul lui Gutau a inceput in septembrie 2006 si s-a terminat in ianuarie 2010, cu o condamnare la trei ani si jumatate de inchisoare, pentru luare de mita. Fara prea multe amanari, fara suspendarea pedepsei, fara mila pentru demnitarul PDL". Integral in EvZ.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.