Ultima oră

POLITICA: Boc, catre inspectorii Fiscului: Nu puteti sa va faceti treaba? Plecati acasa si vin altii!

Ziarul de Vrancea
2 mar 2010 465 vizualizări
Atat premierul Boc, cat si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, au criticat activitatea desfasurata de ANAF in 2009, in special cea de combatere a evaziunii fiscale

Ministrul Vladescu le-a sugerat inspectorilor Fiscului sa lase in pace firmele care isi platesc darile si sa se ocupe de evazionisti. Boc a fost inca si mai dur cu inspectorii Fiscului. "Nu puteti sa va faceti treaba? Plecati acasa si vin altii!", a spus premierul la prezentarea primului raport de activitate al ANAF.


* Vladescu: Nu stiu cum ati fost numiti si nu ma intereseaza. Pentru mine exista un singur mandat: combaterea evaziunii


"Vreau sa fiti foarte activi, sa iesiti din birouri, sa-i lasati in pace pe contribuabilii care platesc si sa va ocupati de evaziune. Iesiti din birouri si aflati ce se intampla in judetele si orasele dumneavoastra. Nu e bine ce se intampla, avem nevoie de o actiune foarte dura, foarte solida. Nu stiu cum ati fost numiti si nu ma intereseaza cum ati fost numiti. Indiferent ce credeti despre mandatul pe care l-ati primit acolo unde ati fost numiti, pentru mine exista un singur mandat: lupta impotriva evaziunii fiscale", a spus Vladescu la prezentarea primului raport anual al ANAF.


* Emil Boc: Impozitul anticipat pe profit nu va fi introdus in 2010


Impozitul anticipat pe profit nu va fi introdus in acest an, scutirea urmand sa fie mentinuta in urma unor modificari care vor fi aplicate Codului Fiscal, a declarat premierul Emil Boc,explicand ca, in urma unor discutii pe care le-a avut luni cu Sebastian Vladescu, s-a luat hotararea sa fie aplicata scutirea la plata anticipata a impozitului pe profit si in 2010, in acest sens urmand sa fie introduse unele modificari ale Codului Fiscal.


* Un centru de lupta anti-evaziune a fost infiintat ca departament in MFP


Potrivit ministrului de Finante, in cadrul institutiei pe care o conduce a fost infiintata o divizie speciala, care se va ocupa de cazurile mari de evaziune. "Avem deja planificate primele masuri, dar nu le putem face acum publice", a mai spun Vladescu. La randul lui, premierul Boc le-a cerut inspectorilor sa nu asculte de posibilele telefoane pe care le primesc pentru a influenta anumite controale, pentru ca astfel risca sa isi piarda functia. "Nu stiti cum sa va faceti treaba, intrebati-ne. Nu puteti, plecati acasa si vin altii", a spus Boc.


* ANAF a depistat fraude de 300 milioane de euro in 2009


Peste 300 de milioane de euro este valoarea fraudelor totale aduse bugetului de stat, potrivit estimarilor facute de presedintele ANAF, Sorin Blejnar, in cadrul prezentarii facute marti a Raportului de activitate al institutiei. Circa 100 de milioane de euro aprovin din activitati cu produse petroliere, urmate de activitatile de comert si tranzactii imobiliare, a mai aratat presedintele Blejnar.


* Unele agentii din teritoriu vor fi comasate, altele desfiintate


Seful ANAF a mai prezentat prioritatile Fiscului pentru acest an. Potrivit lui Blejnar, in acest an ANAF urmeaza sa comaseze si sa desfiinteze unele structuri teritoriale pentru reducerea costului colectarii. Personalul va fi, in opinia presedintelui ANAF, va fi reorientat spre domeniile deficitare


Alte prioritati:

Realizarea, in mediu electronic, a popririi conturilor bancare ale debitorilor si a licitatiilor pentru vanzarea bunurilor imobile sechestrate ale debitorilor;


Crearea Registrului operatorilor intracomunitari;


Unificarea sistemului de administrare a creantelor persoanelor fizice cu sistemul de

confiscari Garda Financiara administrare a creantelor persoanelor juridice;


Definitivarea si promovarea Cartei Contribuabilului.

Dezvoltarea unor arii noi de control (de exemplu, controlul comertului electronic).


Sumele totale colectate de ANAF in 2009- 133,9 miliarde de lei, care au reprezentat 99,97% din programul stabilit de M.F.P. Seful ANAF recunoaste ca fata de 2008, incasarile au scazut cu 6,4%, ca rezultat al contextului macroeconomic.



de Dan Popa HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.