Ultima oră

LIFE: Utile 02.03.2010: Cum poti sa te imbolnavesti mancand prea sanatos; 5 motive surprinzatoare pentru care ne ingrasam

Ziarul de Vrancea
2 mar 2010 521 vizualizări
Sucurile de fructe pentru copii ar putea fi cancerigene; Legumele te ajuta sa dai jos kilogramele

Alergia la carne, mai raspandita


Situatiile in care consumul de carne poate cauza soc anafilactic, o reactie alergica deosebit de severa care, in unele cazuri, poate deveni fatala, sunt mai frecvente decat se credea initial. Studii recente au aratat ca la baza acestor reactii adverse se afla un compus al carnii, alpha-galactoza, care actioneaza asupra proteinelor cu rol de anticorpi IgE. Astfel, reactiile adverse pot sa apara mai tarziu, numai ca alergologii nu le-au considerat ca fiind generate de consumul de carne. Integral pe EvZ.ro.


Cum poti sa te imbolnavesti mancand prea sanatos


Kristie Rutzel era in liceu cand a inceput sa respecte principiile unei alimentatii sanatoase. Dupa ce a citit cat de daunatoare sunt produsele imbogatite cu conservanti artificiali, ea a decis sa consume doar alimente 100% organice. Astfel, dieta ei includea doar legume fierte putin sau deloc, in special conopida si brocoli. In timp insa, starea de sanatate a lui Rutzel s-a deteriorat, iar la varsta de 28 de ani, ea a fost diagnosticata cu ortorexie (orthorexia): o boala caracterizata de obsesia de a selecta alimentele si de a respinge mancarea pe motiv ca nu e sanatoasa. Integral in Romania Libera.


5 motive surprinzatoare pentru care ne ingrasam


Surplusul de calorii nu este intotdeauna cauza principala pentru ingrasare. Chiar daca este rational sa dam vina pe supraalimentatie si sedentarism pentru kilogramele in plus, sunt cateva alte cauze ascunse ale supraponderalitatii si obezitatii "" explica specialistii, citati de webmd.com. Dr. Michelle May, autoarea cartii "Oare mi-e foame? Ce sa faci cand dietele nu au efect" a realizat un top cu cinci factori mai putin cunoscuti ce determina cresterea in greutate. Integral pe Romania Libera.


Sucurile de fructe pentru copii ar putea fi cancerigene


Oamenii de stiinta au descoperit ca mai multe sucuri de fructe pentru copii contin o substanta chimica daunatoare care creste riscul de cancer, relateaza Daily Mail. 16 sucuri de fructe, unele apartinand unor branduri cunoscute, contin o cantitate prea mare de antimoniu, o substanta potential letala, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Copenhaga. Majoritatea sticlelor de suc de fructe contin de pana la doua ori si jumatate mai mult antimoniu decat cantitatea impusa de normele europene. In unele cazuri, nivelul de antimoniu a fost chiar de zece ori mai mare. Integral in Romania Libera.


Iata cele mai bune 6 sucuri de legume


Ce poate fi mai sanatos decat o salata asortata? Un suc de legume, ar spune specialistii. Acesta "stoarce" toate vitaminele din legume si le ofera organismului in starea lor naturala. Specialistii site-ului totulnatural.ro ne spun care sunt cele mai hranitoare sucuri. Sfecla rosie contine zaharuri, saruri minerale, oligoelemente, vitamine: A, B, C, PP. Sucul e racoritor, nutritiv si energetic. Se recomanda in anemii, demineralizare, TBC si chiar si in cancer. E foarte folositor in cazul epidemiilor de gripa. Este contraindicat diabeticilor. Se recomanda un pahar de suc de sfecla pe zi, repartizat in trei reprize. Integral in Click.


Legumele te ajuta sa dai jos kilogramele


Cum primavara bate la usa, primul nostru gand este sa scapam de cele cateva kilograme acumulate in timpul iernii. Nu de alta, dar vrem ca hainele subtiri de anul trecut sa ne vina din nou ca turnate. Specialistii cotidianului german "Bild" ne recomanda dieta de primavara, ca sa slabim sanatos, fara sa ne infometam. Primavara, cel putin 30% din populatie intra la cura, majoritatea celor care tin regim fiind femei. Din pacate, cele mai multe diete ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus doar pe termen scurt. Dupa cateva saptamani revenim la greutatea initiala, prin asa-numitul efect jo-jo, scrie Click.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.