Ultima oră

Costica Argint isi poate alege penitenciarul

Dan Chiriac
2 mar 2010 2006 vizualizări
Focsaneanul poate ajunge la o intelegere cu autoritatile italiene pentru a-si executa pedeapsa in tara adoptiva

Interlopul focsanean Costica Argint este retinut in continuare in Italia, iar autoritatile romane asteapta ca acesta sa fie extradat in tara, asa cum a anuntat Europol la inceputul acestui an. Dupa tot tam-tam-ul generat de prinderea si retinerea "interlopului" la inceputul acestui an, se pare ca revenirea sa in tara nu depinde de autoritatile din Romania, ci mai mult de alegerea lui Costica Argint. Astfel, condamnatul ar putea sa nu mai ajunga in Romania, daca va considera ca sistemul de detentie din Italia il avantajeaza. "Deocamdata acesta este retinut de autoritatile italiene, dar are dreptul sa ceara sa execute pedeapsa in Italia, daca va dori acest lucru. Ramine de vazut daca si autoritatile italiene vor accepta cererea", ne-a spus subcomisarul Daniel Popescu, seful Compartimentului Urmariri din cadrul IPJ Vrancea. Argint este cautat de politie inca din anul 2000, devenind celebru pentru intilnirile pe care le-a avut in Italia de-a lungul anilor cu diversi ministri ai Guvernului roman, dar chiar si cu primarul Decebal Bacinschi. Fapta pentru care Argint a fost judecat si condamnat la 3,6 ani de inchisoare a avut loc in 1997, la o discoteca din satul Gagesti, conflictul de atunci soldindu-se cu ranirea a doua persoane. Gaselnita lui Argint la acel moment a constat in acuze la adresa politistilor, care l-ar fi retinut ilegal pe motiv ca este tigan. Ulterior, Argint a scapat si de arestul preventiv si de vizitele in sala de judecata, si si-a luat talpasita in Italia, unde a obtinut statutul de refugiat pe motive etnice. (Dan CHIRIAC)


Disparitiile misterioase, in continuare o prioritate


Politistii de la urmariri continua cercetarile si in cazul secretarei de la Scoala din Gologanu, care a disparut la inceputul acestui an. Manuela Gurguiatu, 42 ani, este data in continuare in urmarire, iar oamenii legii spun ca au mai multe piste in acest caz. De asemenea, lucratorii de la Serviciul de Investigatii Criminale incearca sa afle cine este barbatul gasit in week-end intr-o padure din apropierea comunei Ploscuteni. Pina in acest moment, anchetatorii nu au gasit nici un indiciu care sa ii ajute sa afle identitatea barbatului. Necunoscutul nu a putut preciza cum se numeste sau unde locuieste, insa, potrivit politiei, acesta are1.74 m inaltime, 68 kg, par roscat, des, ochi albastri, conturul fetei alungit, buze mijlocii, nas mare, urechi ovale. Cind a fost gasit de un localnic, barbatul era imbracat cu un ilic de lina, un pulover de culoare gri, la baza gitului, pantaloni bleu-marin inchis, cu aspect raiat, era incaltat cu papuci de culoare neagra, din plastic, iar in cap avea un fes din lina. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.