Ultima oră

Radarele greu detectabile, inca pe tusa

Dan Chiriac
2 mar 2010 1103 vizualizări
«Sint performante, dar asta nu inseamna cu nu pot fi detectate de anti-radare» ne-au spus cei de la Politia Rutiera

Noile radare cu care au fost dotate masinile Politiei Rutiere din Vrancea nu au fost puse in functiune nici ieri, dupa cum sustine conducerea serviciului. Desi Directia Generala a Politiei Rutiere a anuntat ca acestea urmeaza sa fie puse in functiune in toata tara, acestea ramin inca nefunctionabile in judet. «Masinile sint scoase pe traseu, dar aparatele radar nu sint folosite efectiv. Asteptam in aceasta saptamina noi dispozitii de la Directia Politiei Rutiere. Este adevarat ca sint mult mai performante decit cele dinainte, dar asta nu inseamna cu nu pot fi detectate de anti-radare. Au calitatea ca pot fi pornite in ultimul moment, iar soferii aproape ca nu au timp sa reactioneze» ne-a precizat comisarul sef Adrian Huzum de la Serviciul Politiei Rutiere, in conditiile in care presa a speculat in ultimele zile faptul ca aceste aparate nu pot fi detectate de anti-radare. Noile aparate radar pornesc si se opresc automat cind sesizeaza o depasire a vitezei legale, in restul timpului ele filmind "in orb". Detectoarele din alte masini nu pot sesiza unda radar a noilor aparate, astfel ca soferii nu au un timp de reactie pentru a frina, iar politistii pot porni telecomanda exact in momentul in care observa ca autoturismul circula cu viteza. Radarele au posibilitatea sa memoreze 30 de secunde anterior abaterii comise de sofer. O alta functie a noilor radare este cea "stand-by", ele putind sa fie setate sa intrerupa unda radar si sa inregistreze numai imagini. Noile radare inregistreaza si noaptea, dar si iarna, la temperaturi care pot ajunge pina la - 20 de grade. Noile radare, instalate in judet pe sase masini Dacia Logan Break, au venit la IPJ Vrancea la inceputul lunii februarie.O astfel de masina complet utilata a costat in jur de 40.000 de euro, cit un apartament in centrul Focsaniului. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 7 ore, 38 minute, 8 secunde
40000 de euro ? este totusi o dacia logan de 12000 de euro . Credeti ca aparatura costa 28000 de euro ?
, acum 739371 zile, 7 ore, 38 minute, 8 secunde
bine ar fi ca aceste radare sa functioneze mereu!oare merg si din parcare de la sima-beyer acolo unde politistii stau noaptea la televizor in timpul programului?
, acum 739371 zile, 7 ore, 38 minute, 8 secunde
fratilor suntem in criza mai stati pe acasa sau daca vreti sa faceti ceva faceti munca de prevenire a accidentelor nu de luat banii de la populatie
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.