Ultima oră

Directorii deconcentratelor vrincene s-au intors de la CCR

Nicoleta Cristea
1 mar 2010 961 vizualizări
Iordache Bostan, seful Inspectoratului Scolar Judetean, si Ionel Duta, directorul pensionat al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, inca mai au procese pentru anularea ordinelor de demitere.

Cele doua dosare au fost suspendate la Curtea de Apel Galati inca din luna iunie, dupa ce sefii institutiilor au semnalat ca ordinele care au stat la baza demiterii lor in mai anul trecut au fost date pe baza unei ordonante care este neconstitutionala, respectiv celebra OUG 37/2009. La Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), Iordache Bostan a sustinut ca Ordonanta 37/2009 este neconstitutionala, solicitind "repunerea sa in functia detinuta anterior demiterii sale "politice"." Curtea Constitutionala a respins ca inadmisibile exceptiile ridicate de cei doi, intrucit instanta deja declarase acest lucru anterior. Potrivit legii pentru organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, "Nu pot face obiectul exceptiei prevederile constatate ca fiind neconstitutionale printr-o decizie anterioara". Astfel, cele doua dosare s-au intors la Curtea de Apel Galati, acolo unde, la sfirsitul acestei luni, se vor lua din nou in discutie actiunile prin care se solicita anularea ordinelor de demitere a celor doi directori. De mentionat ca, intre timp, Duta a iesit la pensie, in timp ce Bostan continua sa fie in fruntea ISJ. De altfel, Bostan a cistigat suspendarea provizorie a ordinului de demitere inca din iunie, la fel ca si Duta. (N. CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.