Ultima oră

10 vrinceni s-au rebotezat, rusinati de cum ii cheama

Iulia Crețu
1 mar 2010 2113 vizualizări
La Evidenta Populatiei s-au inregistrat si mii de cazuri in care oamenii si-au ratacit identitatea, necesitind documente noi

In 2009, peste 2.000 de vrinceni au fost intr-atit de distrati incit au ramas fara cartile de identitate. Potrivit unor date furnizate de Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor Focsani, anul trecut, mai mult de 17.000 de vrinceni au beneficiat de eliberarea de identitati. Dintre acestia, au primit buletin: 1.659 de tineri cu virste intre 14 si 18 ani, 14 tineri de peste 18 ani, 7.913 persoane carora le-a expirat valabilitatea actului precedent, dar si 1.479 de persoane care si-au schimbat numele. De asemenea, pe la Serviciul de Evidenta au trecut si 3.139 de oameni care si-au schimbat domiciliul, dar si 2.239 de posesori de CI care, din diferite motive, si-au ratacit documentele. In 2009, si 37 de vrinceni au declarat autoritatilor ca au fost "pradati" de identitate, acestia beneficiind de poze noi pentru alte acte de identitate. S-au inregistrat si 452 de cazuri in care vrincenii au venit pentru buletine noi, pentru ca cele vechi erau deteriorate sau distruse. Pe linie civila, de la acelasi serviciu mai aflam ca in 2009 s-au inregistrat si 10 cazuri in care diferite persoane, nemultumite de cum le cheama, au solicitat schimbari de nume si prenume. Cel mai probabil, vrincenii purtau nume prea rusionase pentru a fi rostite. Vrincenii nu numai ca si-au pierdut buletinele, dar unii au omis si sa-si inregistreze bebelusii. Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor Focsani a raportat ca in 14 cazuri s-au facut inregistrari tardive ale nasterilor. In anul precedent, aproape 400 de cupluri aflate la prima casatorie si-au intocmit dosare pentru acordarea sprijinului financiar pentru constituirea familiei, in valoare de 200 de euro. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.