Ultima oră

Strada- ultim omagiu pentru copilul teribil al modei, Alexander McQueen

Ziarul de Vrancea
27 feb 2010 718 vizualizări
Citeam deunazi un editorial de moda intr-o revista glossy. Genul de revista in care, omul pasionat de litere, de povesti, nu crede ca poate gasi altceva decit poze si perfectiuni retusate pe calculator.

Sinuciderea lui Alexander McQueen, numit de cunoscatori "copilul teribil al modei", a facut sa curga lacrimi in pasaje lungi despre pierderi, suferinte, creatii dincolo de obisnuit, limite depasite, conditie insuficienta. Ulterior disparitiei sale, manechine ale caror nume sint la fel de grele precum cele ale creatorilor pe care-i poarta, i-au adus un ultim omagiu pe cat-walk. O lume fabuloasa, cu imagini sublime, care si-a omagiat Creatorul. O poza care, in cazul lui McQueen, a vorbit povestea, drama. Coborind insa in Bucurestii plini de noroi si contradictii de toate felurile, am realizat ca strada ii aduce designerului, si ea, un omagiu special. Pe un bulevard aglomerat, imaginea lui McQueen trona pe cladirea unui magazin reinventat in ultimii ani de fitze post-aderare. De cealalta parte a trotuarului, sfidind traficul si muntii de zapada gri in topire, un om al strazii zimbeste. Sta pe un scaun, cu o haita de ciini la picioare, dezmortindu-se dupa siesta din canal in soarele de primavara. Este stapinul maidanezilor. Are un aer impunator, pe care i-l da inaltimea scaunului de capatat. Si, in plus, poarta o haina de blana, ca de print decazut. Sintetica, arsa, naclaita, ponosita, dar blana imitatie piele de leopard. Zimbeste a nebun, iar strada ii recunoaste suprematia, ocolindu-l sfioasa. Homlesul, tuns periuta, dezvaluie o portiune de par incaruntit in crestet care, in cazul in care omul ar fi fost ingrijit si nu asa pierdut in ginduri si gesturi de nebun, ar fi trecut printre fete cel putin interesant. Un nebun care-ti atrage privirea, murdar, dar imbracat in blana. Omagiul dur si imbicsit al strazii pentru o industrie glamuroasa. Cea care se dovedeste o poleiala care acopera griul. Precum acopera blana sintetica Bucurestii, iar splendoarea ascunde drama.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.