Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 26.02.2010: Andrei Gheorghe a facut site-ul Ministerului Finantelor violet;

Ziarul de Vrancea
26 feb 2010 498 vizualizări
Clinica Sabyc, filiera Puradei pentru evrei, iar o data la doua luni, aurolacii fura cablurile serviciului secret STS de sub Casa Poporului

Andrei Gheorghe a facut site-ul Ministerului Finantelor violet


"Este vorba de o seductie voita care va duce la repetarea inversa a numelui lui Sebastian Vladescu". Site-ul Ministerului Finantelor si-a schimbat culoarea: din banalul albastru al institutiilor publice, in atotputernicul violet, care face agenda in politica romaneasca. Purtatorul de cuvant al institutiei, Andrei Gheorghe, are doua explicatii- una "in gluma", care tine de "repetarea inversa a numelui lui Sebastian Vladescu", si a doua "serioasa", care tine de "dinamica cromatica a site-ului", noteaza Gandul.


Ce ramane in urma eliberarii violatorilor


Cinci violuri, doua crime si cel putin 16 tinere injunghiate in plina strada. Acesta este "bilantul" infractiunilor grave comise de doi recidivisti, care, in ciuda rapoartelor psihologilor - ce aratau ca sunt periculosi, prin natura lor - au fost eliberati inaintea executarii pedepselor, gratie Comisiilor de elibera reconditionata de la Penitenciarul Iasi. Desi angajatii penitenciarului sunt acoperiti de legea penala pentru deciziile lor, cele doua cazuri pun pe tapet o problema grava, ignorata de autoritati: Romania nu are un sistem de monitorizare a infractorilor eliberati conditionat, asa cum se intampla in celelalte state membre UE sau in SUA, scrie EvZ.ro


Clanul lui Mazare cumpara stiri pozitive de 2 milioane de euro


Presedintele Consiliului Judetean Constanta a atribuit un contract fabulos unei televiziuni locale controlate de parteneri de afaceri ai sai si ai primarului Mazare. Neptun TV va difuza stiri pozitive despre Consiliul Judetean in valoare de peste 2 milioane de euro, dupa ce anul trecut a primit alti 600.000 de euro si de la Primaria Constanta pentru acelasi scop, scrie Adevarul.


Clinica Sabyc, filiera "Puradei pentru evrei"


Aproximativ 50 de femei din Israel au fost fertilizate in vitro la clinica Sabyc, fara a sti ca ovulele proveneau in mare parte de la femei de etnie rroma. Ele stiau ca donatoarele sunt studente. Aproape 250 de fete "" in special tiganci "" si-au vandut ovulele la clinica Sabyc, fara ca medicii sa tina cont ca unele donatoare sufereau de diverse forme de retard, noteaza Adevarul.


Cum a ajuns un instructor auto roman scriitor de SF-uri in Franta


Carol Stroe (Stroë), un roman care lucreaza ca instructor auto in Ribérac (regiunea Aquitaine, vestul Frantei), a publicat recent primul volum din trilogia intitulata "Les Dragons de l"˜Apocalypse/ Dragonii Apocalipsei". Aparitia editoriala este semnalizata de cotidianul regional Sud Ouest, sub titlul "Universul fantastic al lui Carol", care vorbeste in termeni elogiosi despre creatia celui care continua sa traiasca din leafa de instructor, dar scrie "noaptea, ori de indata ce are un moment liber", informeaza Rompres, scrie Romania Libera.


Mall-mania, varianta romaneasca


Cum au luat cu asalt cetatenii cel mai mare mall neterminat din Romania. Anuntata agresiv printr-o campanie de publicitate, inaugurarea celui mai mare mall din Romania a semanat cu un adevarat asediu. La 10 fix s-au deschis usile mallului, eveniment intampinat de multimea furioasa de afara cu un racnet de eliberare: "Huoooo!". Usile batante s-au zguduit, agentii de paza cadeau secerati de multimea care manca din priviri orice afis pe care scria "Reduceri". Mallul, in care numai ieri s-au inghesuit 80.000 de romani, este cel mai mare din tara, asta, pentru doar cativa ani, cand e anuntata finalizarea unuia si mai mare. Nici acesta nu e finalizat chiar in totalitate, scrie Gandul.


Piata bio, dincolo de legume


Inghetata din orez, ceaiuri cu sute de arome, branzeturi in varii combinatii, unele incredibil de excentrice, ciocolata care te face sa simti ritmul muzicii. Asa sintetizeaza o romanca cel mai recent targ international de produse organice care s-a incheiat saptamana trecuta, scrie EvZ.ro


O data la doua luni, aurolacii fura cablurile serviciului secret STS de sub Casa Poporului


Cablurile Serviciului de Telecomunicatii speciale se dovedesc o prada usoara pentru aurolacii din Bucuresti. Desi serviciul secret minimalizeaza amploarea fenomenului si sustine ca furturile de cabluri din reteaua pe care o administreaza sunt rare, R.l. a aflat ca, numai in ultimul an, a existat in medie cel putin un asemenea furt la doua luni, scrie Romania Libera.


Statul da pe maruntis aurul de la Rosia Montana.


Pentru exploatarea aurului, potrivit legii minelor, statul percepe o redeventa de doar 2% din valoarea productiei. Practic, in cei 16 ani de exploatare a zacamantului, statul va primi anual de la compania Rosia Montana Gold Corporation suma de 12,5 milioane de dolari. Valoarea rezervelor de aur de la Rosia Montana, la cotatia din 25 februarie 2010 de la bursa londoneza, este cuprinsa intre 9,76 si 11,70 miliarde de dolari, daca luam in calcul faptul ca uncia de aur era evaluata la 1.093 dolari. Din acesti bani statul poate primi sigur, in situatia in care ar incepe exploatarea aurului, suma de doar 200 milioane de dolari, scrie Cotidianul.



de Mihai Cimpoesu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.