Ultima oră

Ultimele stiri politice

Ziarul de Vrancea
25 feb 2010 809 vizualizări
Cristian Diaconescu e 'aproape convins' că cine l-a monitorizat are legatură cu PSD

Senatorul independent Cristian Diaconescu, care a demisionat din Partidul Social Democrat, este \'aproape convins\' de faptul că monitorizarea la care a fost supus, inainte de Congresul PSD, are legătură cu o persoană din formaÃiunea social-democrată, a afirmat, miercuri seară, intr-o emisiune la Antena 3, Cristian Diaconescu. El a adăugat că nu se poate pune problema unei reconcilieri cu PSD. Cat priveºte funcÃia de preºedinte al Senatului, care i-ar fi fost oferită de Victor Ponta inainte de Congresul formaÃiunii, Diaconescu a susÃinut că printr-o astfel de mutare PSD ar fi riscat să piardă \'singura funcÃie inaltă pe care o are in stat\'. Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat, de miercuri, grupului independenÃilor din Parlament.


Victor Ponta: Ultimele demisii, parte a unui proiect de drestructurare a PSD


Preºedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat, miercuri seară, că ultimele demisii din partid fac parte dintr-un proiect de destructurare a PSD ºi că parlamentarii social-democraÃi au fost forÃaÃi să recurgă la aceste decizii, a afirmat Ponta, la TVR. El s-a arătat convins că o perioadă, actuala putere va caºtiga un număr parlamentari ºi că vor mai exista ºi alte demisii din PSD. Totodată, el a arătat că dacă ar fi pierdut funcÃia de preºedinte al PSD in faÃa lui Mircea Geoană nu ar fi demisionat. întrebat ce va declara in cazul in care Cristian Diaconescu va deveni ambasador la Paris, Ponta a spus că-i va ura succes. Senatorul Cristian Diaconescu ºi-a inregistrat, miercuri, la biroul preºedintelui Senatului, Mircea Geoană, cererea de demisie din grupul parlamentar PSD. Tot miercuri, a demisionat din PSD ºi deputatul de Maramureº Cătălin Cherecheº.


Crin Antonescu: Grupul parlamentar al independenÃilor, \'dependent\' de Cotroceni


Grupul parlamentar al independenÃilor este de fapt unul al \'\'dependenÃilor, tras de sfori de la Cotroceni\'\', a declarat la Oradea preºedintele Partidului NaÃional Liberal, Crin Antonescu. în opinia liderului liberal acest lucru denotă \'\'degenerarea\'\' sistemului politic din Romania. Potrivit lui Antonescu, acest grup parlamentar este \'o masă de manevră cu care Traian Băsescu ºi partidul-stat, PD-L, reuºesc să respecte totuºi niºte reguli ale aritmeticii democratice ºi să-ºi asigure majoritatea in parlament\'. Crin Antonescu afirmă că grupul va creºte ºi va deveni \'o unealtă, o parghie, in efortul susÃinut de contabilizare al partidelor de opoziÃie\', el neexcluzand din discuÃie nici PNL.


Ilie Sarbu: Diaconescu a devenit independent cu gandul că poate să fie ambasador la Paris

Senatorul social-democrat Ilie Sarbu a calificat drept regretabilă plecarea lui Cristian Diaconescu din partid, adăugand că acesta a ales să devină independent \'cu gandul că poate să plece ambasador la Paris\'. Senatorul social-democrat a mai spus că Diaconescu ar fi putut să se alăture noii echipe a PSD, insă el \'a fost invăÃat să tot primească de la partid\' din 2004 cand a intrat in formaÃiune.


Boc: Fiecare stat e responsabil de securitatea sa energetică, dar solidaritatea e indispensabilă


Criza economică globală a afectat grav sectorul energetic, cauzand reducerea investiÃiilor in acest domeniu, iar pentru a-ºi asigura securitatea energetică statele trebuie să acÃioneze convergent ºi să beneficieze de susÃinerea Uniunii Europene, a afirmat la Budapesta, premierul Emil Boc, care participă la Summitul Ãărilor de la Viºegrad privind Securitatea Energetică. El a amintit că Romania ºi-a fixat trei obiective in cadrul Strategiei energetice pentru 2007 - 2020 ºi anume diversificarea, dezvoltarea sustenabilă ºi eficienÃa energetică, dezvoltarea surselor de energie regenerabilă ºi incurajarea competitivităÃii ºi liberalizării pieÃei de energie.


Constantin NiÃă: \'Plata anticipată a impozitului pe profit va omori peste 100.000 de firme


Plata anticipată a impozitului pe profit va duce la inchiderea a peste 100.000 de firme in 2010 ºi, in ritmul acesta , in următorii doi-trei ani, există pericolul ca Romania să nu mai aibă un sector al IMM-urilor, sector care, in majoritatea Ãărilor, reprezintă motorul economiei, avertizează Constantin NiÃă, deputat PSD, fost ministru al IMM-urilor. Conform noilor reglementări, din 2010, firmele vor plăti anticipat impozitul pe profit. Prin vocea fostului ministru, PSD mai cere stoparea controalelor abuzive la firme ºi aplicarea Legii Controlului Unic, precum ºi aplicarea de măsuri anticriză pentru salvarea IMM-urilor (scutirea de CAS pentru microintreprinderile cu un angajat, pentru un salariu mai mic de 1000 lei etc.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.