Ultima oră

Taranii din Mera si Racoasa, in audienta la prefect

Mihaela Beșleagă
25 feb 2010 658 vizualizări
Inscriindu-se in tabara nemultumitilor, si nerejenii au cerut ieri ca Prefectura sa demareze controale la comisia locala din comuna lor

Marti, prefectul Ion Oprea, a primit in audienta si doua grupuri de cetateni veniti cu jalba in protap la Prefectura, din nou, din doua zone fierbinti ale retrocedarilor de paduri: Mera si Racoasa. Acestia erau nemultumiti de pozitia Comisiei Locale de Fond Funciar, care, spun ei, nu inainteaza la timp dosarele Comisiei Judetene pentru aplicarea legilor fondului funciar de la Prefectura. "Noi am sesizat Prefectura asupra faptului ca s-au produs unele erori in intocmirea dosarelor de catre Comisia locala de la Mera. Oamenii sustin ca unele dosare nu mai au documentele justificative, dar ca nu ei sint vinovati de lipsa acestora. In general, vina pentru intirzierile de punere in posesie este a comisiilor locale, care tergiverseaza intocmirea dosarelor, iar atunci cind, in final, le trimit spre validare comisiei judetene, sint incomplete. De aceea, noi am solicitat sa se inceapa de catre Prefectura niste controale la aceste comisii locale de aplicarea fondului funciar", a precizat liderul Propact Vrancea, Costel Ichim. La rindul sau, conducerea Prefecturii este de acord sa analizeze aceste sesizari. "Prefectul judetului Vrancea i-a asigurat pe cetatenii comunei Mera de faptul ca problemele semnalate de acestia vor fi discutate la sedinta Comisiei de Fond Funciar ce va avea loc vineri, 26 februarie. De asemenea, vor fi discutate si dosarele ce apartin Comisiei Locale Racoasa, in conditiile in care acestea vor fi complete si transmise in termen catre Comisia Judeteana", a transmis Cristina Tanasa, purtatorul de cuvint al Prefecturii. Ion Oprea le-a precizat locuitorilor din cele doua comune ca, in cadrul sedintelor Comisiei de Fond Funciar, problemele lor au fost tratate de obicei cu prioritate, dar nu pot fi neglijati nici cetatenii din celelalte comune ale judetului. In acelasi sens, ieri o delegatie a sindicalistilor de la Propact s-a deplasat la Nereju, unde a discutat cu mocanii despre nemultumirile lor legate de retrocedarea padurilor. Costel Ichim ne-a declarat ca i-a cerut Institutiei Prefectului sa inceapa controalele la comisiile de aplicare a fondului funciar cu localitatea Nereju, unde se pare ca oamenii sint foarte nemultumiti (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.