Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 24.02.2010: Turnatorul pus de Iliescu sef la TVR in '90, deconspirat oficial; Esecul care ne costa jumatate

Ziarul de Vrancea
24 feb 2010 584 vizualizări
Romanul care i-a batut pe americani cu patinele de fier; Circuitul magistratului in sistem: dat afara de CSM, salvat de Inalta Curte

Turnatorul pus de Iliescu sef la TVR in \'90, deconspirat oficial


Iliescu a fost reales la al enspelea congres. Al PSD, desigur, in weekend-ul trecut. Nu nominal, ci prin micul arogant Ponta, pupilul marelui arogant Nastase. E, deci, un moment numai bun sa vedem, inca o data, cine e Ion Iliescu. De data asta, sa ne referim numai la cariera de protector de turnatori si securisti a bunicutei. Si sa alegem cazul primului director al TVR de dupa lovilutie, instalat de insusi Nelu Kaghebelu"â„¢ la cirma televizorului cu care s-a prostit mintea poporului. E vorba de Emanuel Valeriu, turnatorul de la Europa libera, scrie Academia Catavencu.


After-school, o solutie pentru "relaxarea" programului elevilor


Pe langa descongestionarea programei, specialistii in educatie cred ca programul "scoala dupa scoala" ar fi solutia perfecta pentru eliberarea copiilor de temele pentru acasa. Copilul ar face ore dimineata, dupa-amiaza ar lucra mult mai putin la teme supravegheat de cadre didactice, alternand efortul intelectual cu activitati recreative. Ar ajunge dupa ora 17.00 acasa, unde ar mai avea o singura "tema": sa se relaxeze. Programul after-school sau semi-internat, bine cunoscut in majoritatea statelor europene, ar putea fi o solutie buna si pentru "usurarea" orarului incarcat al elevilor romani, sustin specialistii, scrie EvZ.


Ce promite Guvernul Fondului Monetar in scrisoarea secreta: concedieri si noi taxe


Potrivit scrisorii de intentie trimise de Romania si obtinuta de agentia Mediafax, Guvernul Boc se angajeaza, printre altele, sa introduca noi taxe pacientilor ce ajung in spitale pentru ca sistemul sanitar sa nu intre in faliment. Conform cifrelor obtinute de Gandul , statul datoreaza numai furnizorilor de medicamente si aparatura medicala peste 546 de milioane de lei. In aceeasi scrisoare de intentie, Guvernul se angajeaza sa reduca cheltuielile cu salariile bugetarilor cu aproape jumatate de miliard de euro in 2010, scrie Gandul.


Esecul care ne costa jumatate de miliard de euro: Centura Bucurestiului


Cei 70 de kilometri ai centurii Bucuresti trebuiau sa fie gata in 2010. La acest moment, lucrurile stau cam asa: pe 52 kilometri lucrarile nici nu au inceput, pe 15 kilometri lucrarile sunt gata in proportie de 70%, iar pe 3 kilometri proportia e de 30%. Explicatia este ca nu sunt resurse. Bani au existat insa doar pentru a acorda "regilor asfaltului" care detin contractele rotunjiri grase ale acestora, pe motiv ca au mai pus parapeti si au mutat utilitati. Licitatiile fusesera castigate de ei tocmai pentru ca oferisera pretul cel mai mic, scrie Romania libera.


Clanul Preda planuia sa jefuiasca PKK cu armele de la Ciorogarla


Interlopii coordonati de Eugen Preda asigurau transporturi de heroina pentru temuta retea terorista Partidul Muncitorilor din Kurdistan. Clanul "Luptatorilor" - condus de Eugen Preda - planuia inscenarea jefuirii a 1.000 de kilograme de heroina traficata de membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Pe langa traficul de droguri, interlopii lui Eugen Preda se ocupau si cu traficul de arme. Mai multe arme dintre cele furate de la unitatea militara din Ciorogarla, in ianuarie 2009, au fost vandute de "locotenentii" lui Preda unor membri ai clanurilor "Sportivilor" si "Camatarilor", scrie Adevarul.


Dacian Ciolos sau "Intoarcerea Comisarului Moldovan European"


Zalau, Simleul Silvaniei, Cluj, Paris, Montpellier, Montreuil, Savoia, Arges, Bruxelles, SAPARD, Bucuresti, minister. Comisar european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Zice ca e de bine tarita in piine si mintea la cutie.

Reporter: Sinteti taran?

Dacian Ciolos: Incep tot cu o intrebare: ce-a mai ramas din esenta acestui termen in fata tavalugului modernitatii care ne obliga sa traim repede si superficial? In masura in care mai sintem capabili sa recunoastem lentoarea profunda, meditativa si cu putere de constructie durabila a acestui termen, as spune ca da, as fi mindru sa se recunoasca in mine un dram din sufletul taranului. Caci "" nu-i asa? "" in lumea asta, conteaza mai putin ce esti si mai mult ceea ce cred ceilalti ca esti. Integral in Academia Catavencu.


Romanul care i-a batut pe americani cu patinele de fier


"Evenimentul zilei" a stat de vorba cu Doru Tureanu, considerat cel mai bun hocheist roman al tuturor timpurilor. Romania, cu Tureanu pe gheata, a invins echipa SUA in 1977, victorie considerata si acum una dintre cele mai mari surprize din istoria hocheiului. Prezent cu nationala Romaniei la doua editii ale Jocurilor Olimpice de iarna, Doru Tureanu crede ca performantele hocheiului din anii \'60, \'70 si \'80 nu se vor mai repeta curand, scrie EvZ.


Basescu se duce la Tokyo sa ia bani pentru metrou


Cand va fi gata legatura cu aeroportul Otopeni. Presedintele Traian Basescu se va afla la finele saptamanii viitoare intr-o vizita la Tokyo, prilej cu care va participa la semnarea acordului de imprumut dintre Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala (JICA) si Metrorex, pentru constructia magistralei de metrou Piata Victoriei - Aeroportul International Henri Coanda-Otopeni, au declarat pentru Gandul surse din Ministerul Transporturilor.


Circuitul magistratului in sistem: dat afara de CSM, salvat de Inalta Curte


Inalta Curte de Casatie si Justitie a repus-o in functie pe judecatoarea Alina Nicoleta Osiac, dupa ce anul trecut Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a exclus-o din profesie. Majoritatea magistratilor exclusi din breasla de CSM si-au gasit scaparea la instanta suprema. Specialistii spun ca este grav faptul ca rarele decizii disciplinare ale CSM sunt desfiintate in justitie. Totusi, principala raspundere ar purta-o CSM, care nu isi construieste solid din punct de vedere juridic sanctiunile, scrie Romania libera.


Jumatate din ambasadorii Romaniei nu vorbesc limba tarii in care activeaza sau o fac la nivel "incepator"


"Adevarul.ro" a verificat CV-urile ambasadorilor Romaniei si 44 din cei 89 de ambasadori fie nu stiu sa vorbeasca limba oficiala a statului in care activeaza, fie o cunosc la nivel de "incepator", "de baza" sau "suficient". Fosti ministri de externe, parlamentari, analisti politici , fosti consilieri prezidentiali, au raspuns intrebarii. Mai mult, adevarul.ro va prezinta interviuri in exclusivitate cu ambasadorii Romaniei din Polonia, Turcia, Danemarca, Suedia si Grecia despre ce presupune meseria de ambasador.


Haiti, reportaj din epicentrul apocalipsei


Haitienii traiesc, dupa cutremur, sub amenintarea focarelor de malarie si febra Dengue. La sase saptamani de la devastatorul cutremur care a zguduit Haiti, moartea nu si-a incheiat conturile in Port-au-Prince. Celor 270.000 de victime de pana acum li s-ar putea adauga altele si altele. Poate chiar 50.000, cati haitieni se estimeaza ca sunt dati disparuti in acest moment. Mai sunt zone calamitate, zeci de cladiri prabusite in care operatiunile de salvare au incetat de mult, dar si cele de scoatere a cadavrelor, scrie EvZ.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.