Ultima oră

Moise are boala pe betivii si boschetarii care ajung la Urgente

Mihaela Beșleagă
24 feb 2010 595 vizualizări
u directorul Spitalului Judetean Sf. Pantelimon a propus ca persoanele care sint trezite din aburii lui Bachus la UPU sa plateasca tratamentul

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani s-a plins ieri de sumele mari pe care le plateste unitatea spitaliceasca pentru tratamentul persoanelor in stare de ebrietate si a boschetarilor care ajung la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a spitalului. In cadrul sedintei Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor virstnice de la Prefectura, directorul Nicolae Moise a spus ca zilnic personalul medical de la Urgente trebuie sa trateze 6-7 insi in coma alcoolica, pe banii contribuabililor. In acest sens, medicul a propus ca betivii care sint treziti din aburii lui Bachus la Spitalul Judetean sa plateasca cheltuielile aferente actului medical. "O masura la care m-am gindit este obligativitatea bolnavilor care se interneaza la UPU si sint adusi in stare de ebrietate sa-si plateasca tratamentul. Ca nu i-am trimis noi sa se imbete prin circiumi, pe la bufete si dupa aceea sa vina sa cheltuim bani cu ei ca sa-i scoatem din betie. Tratamentul unui etilic care se prezinta la UPU se ridica la 6-7 mii lei, bani pe care ii cheltuim practic din cotizatiile dumneavoastra", a argumentat Nicolae Moise, directorul Spitalului Judetean. De asemenea, acesta s-a plins si de faptul ca oamenii fara adapost tratati la Spital consuma multi bani din bugetul spitalului, mai ales iarna. " Pentru cei adusi de pe strada, boschetarii sau cum le spunem"¦ ar trebui ca cheltuielile cu ei sa le suporte Consiliul Local, Primaria. 300-400 de milioane (lei vechi n.r.) ne-au costat numai bolnavii degerati adusi de pe strada in aceasta iarna", a mai adaugat Moise. Subprefectul Sorin Hornea a fost de parere ca ar trebui sa existe programe bine stabilite de protectie sociala, astfel incit spitalul sa primeasca finantare de la Ministerul Muncii. Spitalul Judetean este intr-o situatie financiara critica, dupa cum a aratat managerul. Anul trecut, uniatea a fost subfinantata, avind un buget de 57,2 milioane de lei, in timp ce cheltuielile s-au ridicat la 66,5 milioane lei. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.