Ultima oră

Doina Vraciu, director tacit la SGA

Mihaela Beșleagă
24 feb 2010 2288 vizualizări
La Sistemul de Gospodarire a Apelor, numirea directorului sustinut de PD-L, sotia fostului senator Jan Vraciu, s-a facut fara mare zarva

Valul schimbarilor a atins anul trecut si Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Vrancea, desi permutarile la conducerea institutiei nu au produs dezechilibre ca in cazul altor deconcentrate. Astfel, inca din luna noiembrie 2009, institutia este condusa de Doina Vraciu, care a fost numita interimar in fruntea Apelor vrincene de catre Directia Apelor Siret Bacau. Sotia fostului senator Jan Vraciu este membru PD inca din anul 2003 si recunoaste ca a fost avansata pe aceasta functie datorita sprijinului primit din partea partidului, dar spune ca schimbarile au fost acceptate de ambele parti, in functie de perioadele in care un partid sau altul s-a aflat la guvernare. Noul director de la SGA, inginer constructor de profesie, lucreaza inca din anul 1996 in aceasta institutie, in functii precum sef de birou si inginer sef. "Avantajul la noi este faptul ca numirile s-au facut din sistem, unde sint oameni cu experienta, nu s-au impus oameni din afara. Din fericire, la noi s-au produs schimbari in limite normale, chiar daca am fost sustinuti de un partid sau altul si de aceea nici nu au fost procese pentru post. Trebuie sa colaboram si sa ne facem meseria", a conchis Doina Vraciu. Initial, SGA a fost cuprinsa in lista institutiilor la care urmau sa se produca schimbari pe criterii politice o data cu venirea la guvernare a aliantei PSD-PDL conform Ordonantei nr. 37, declarata intre timp neconstitutionala. In schimb, in noul act normativ care a inlocuit Ordonanta 37, respectiv Ordonanta 105, declarata la rindul ei neconstitutionala, SGA nu mai figureaza, astfel incit numirile s-au facut direct de catre Directia Apele Romane. Deocamdata, Doina Vraciu ocupa functia interimar, intrucit in aceasta perioada concursuile pentru ocuparea deplina a functiei sint blocate pina la aparitia noii legi a deconcentratelor. Stefania Fotache, predecesoarea sa, a fost numita sef la Apele vrincene in anul 2008, iar in prezent ocupa o functie mai mica in cadrul SGA Vrancea. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 1 ora, 58 minute, 43 secunde
era si normal, e un bun profesionist in domeniul acesta si cunoaste cel mai bine institutia !
, acum 739399 zile, 1 ora, 58 minute, 43 secunde
Asa da! Nu ca la alte institutii, unde de dragul politicii , PDL-ul a adus totii trintorii si infractorii punind-ui pe un scaun un habar nu are dece a venit acolo!
, acum 739399 zile, 1 ora, 58 minute, 43 secunde
Doamna Vraciu merita cu prisosinta aceasta functie.Felicitari!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.